Pester, a žal neuspešen vikend odbojkarjev MOK Kočevja

0

Pretekli vikend smo bili v MOK Kočevje aktivni kar s tremi selekcijami. V soboto dopoldne so svoj prvi turnir odigrali odbojkarji male odbojke. Turnir smo gostili v ŠD Gaj in po hudi borbi osvojili 3. mesto. Prvo tekmo smo odigrali proti ekipi Brezovice I, kjer so bili igralci za dve glavi višji od naših malih odbojkarjev. Razliko v višini so Brezovčani s pridom izkoriščali in bili zelo uspešni v napadalnih akcijah, kjer so z močnimi udarci zaključevali točke. Žal je bil pri nas v napadu razpoložen le Rok, kar pa je bilo za zmago premalo. V drugi tekmi smo premagali ekipo ACH Zmajčki II. Obe postavi, prva in druga sta prikazali solidno igro, kar je bilo dovolj za zmago. V odločilni tekmi smo se pomerili z ekipo ACH Zmajčki I. Do rezultata 9:12 smo bili boljši nasprotnik, nato pa smo presenetljivo popustili in nasprotnik nam je pobegnil za 8 točk, kar je zadostovalo za zmago. Tudi druga postava se je dobro upirala Zmajčkom, vendar nam je na koncu zmanjkalo nekaj znanja in sreče in zmaga je odšla k ACH Zmajčkom. Po novem letu, bomo tekmovanje nadaljevali v repasažnem delu.

Zvečer smo člani MOK Kočevja gostovali v Slovenj Gradcu pri ekipi Korvolley in še desetič letos izgubili. Po nekaj slabših predstavah, v preteklih kolih, smo tokrat prikazali solidno odbojkarsko predstavo, kjer sta bila v ospredju brata Pogorelec, ki sta bila praktično nezaustavljiva v napadu. Žal smo v zaključkih nizov naredili preveč nepotrebnih napak predvsem pri lahkih žogah in nize smo izgubili na 24, 22 in 21. Zadnjo tekmo v letošnjem letu bomo igrali v soboto, 23.12.2017, proti ŠD Braslovče.

Gledalci vabljeni v čim večjem številu.

V nedeljo pa so svoj zadnji turnir v kvalifikacijah odigrali še kadeti in obakrat izgubili. Predvsem imamo težave s sprejemom servisa, kjer dosega nasprotnik točke v serijah. Če uspemo organizirati napad, smo pri tem dokaj uspešni, tako da bomo pred B ligo posvetili največ pozornosti sprejemu servisa.

Aleš Drobnič-MOK KOČEVJE

Komentarji