PLEZALNI KLUB RIBNICA

0

Športno plezanje je vedno bolj razširjen šport, kajti nudi prijetno obliko rekreacije in omogoča združenje prijetnega s koristnim z gibanjem v naravi.

Nekaterim predstavlja zgolj obliko rekreacije, drugim postane način življenja. Je šport, ki ne pozna starostne omejitve. V osnovi ga lahko razdelimo glede na to, ali poteka po naravnih ali umetnih plezalnih stenah. Najbolj obiskani športnoplezalni objekti so urejena plezališča. Zanje je značilno, da po skali, primerni za plezanje, poteka več plezalnih smeri z varno nameščenimi svedrovci in urejenimi sidrišči. Umetne plezalne stene so danes nepogrešljiv objekt, kajti plezamo lahko celo leto ne glede na vremenske razmere. V Sloveniji ima vse več telovadnic plezalno steno in vse več ljudi se želi poskusiti v športnem plezanju. Prav tako imamo že kar nekaj plezalnih društev, ki organizirajo izobraževanja in tečaje, kjer  pridobite znanje s katerim se lahko varno podate v svet vertikale.

Plezalni klub Ribnica vabi vse, ki bi se radi preizkusili v športnem plezanju, na dan odprtih vrat, ki bo v ponedeljek, 21.oktobra ob 20. uri  v Športnem centru Ribnica.

Dobimo se pod veliko plezalno steno, s seboj imejte športna oblačila in obutev.

Za več informacij obiščite spletno stran kluba www.plezalniklubribnica.si ali nam pišite na pkribnica@gmail.com.

Komentarji