Poletne aktivnosti članov MOK Kočevja

0

Kljub temu, da sta minila že dva meseca od zadnje dvoranske tekme MOK Kočevja, naši člani ne počivajo, saj smo se z junijem preselili na igrišča odbojke na mivki, kjer smo imeli v preteklih sezonah veliko uspehov.

Prvi so na igrišča v DP stopili najmlajši, ki so imeli 4. junija prvi turnir za DP U 13. Naš igralec Rok Drobnič je moči združil z mariborskim mini odbojkarjem Nejcem Najdičem in na prvem turnirju osvojil 5. mesto. Kljub vzpodbudnemu rezultatu je bilo čutiti pri igralcema veliko slabe volje, saj sta v tekmi za v pol finale že vodila 19:13, nato pa nerazumljivo popustila in zmago prepustila nasprotnikoma.

Drugi turnir je potekal v soboto, 15.07.2017 v Notranjih Goricah. Tokrat sta bila »naša« fanta odločena, da ne ponovita iste napake. V prvih dveh krogih sta gladko premagala svoja nasprotnika, nato pa sta v 3. krogu naletela na skorajda nepremagljiv par Okorn/Marovt, ki po višini in znanju izstopata v tej konkurenci. Kljub odlični igr, sta izgubila 21:10. V odločilni tekmi za pol finale sta se pomerila z odličnima Kanalcema Mugerli/Jaklin in odlično začela ter povedla 10:3, nato pa zopet nerazumljivo popustila in dovolila, da sta ju Kanalca prehitela. Sledila je izredno napeta končnica, kjer pa sta imela več sreče »naša« fanta in zmagala 24:22. V polfinalu sta se pomerila s »krvnikoma« iz prvega turnirja, parom Kurent/Vrbovšek. Tokrat so igrali na dva dobljena niza do 15. točke. Prvi niz sta zmagala naša fanta z rezultatom 15:12. Tudi v drugem nizu sta bili ekipi do 9. točke poravnani, nato pa sta Rok in Nejc naredila preveč nepotrebnih napak in niz sta dobila nasprotnika 15:9. Tudi v tretjem nizu je bolje kazalo ekipi Cestnik volley 2, saj sta vodila že 11:9 in potrebovala le še točko. Nato pa sta Rok in Nejc odlično zaigrala v polju in napadu ter zmagala niz 15:13 in se uvrstila v veliki finale, kjer sta ju že čakala »nepremagljiva« Okorn/Marovt. V finalu sta naša fanta odigrala sproščeno in dobro konkurirala močnejšemu nasprotniku, vendar več kot častnega poraza nista uspela doseči – rezultat 15:6 in 15:10. V skupnem seštevku točk U13 sta se s tem rezultatom uvrstila na zaključni turnir in tekmo za končno 3. mesto v državi, ki je potekala v četrtek, 20.07.2017 na Kongresnem trgu v Ljubljani, 12.08.2017 pa bo v Čatežu še finale pokala, kamor se je uvrstilo 6. najboljših ekip.

Naša kadetska ekipa Grega Robida in Gal Rajšel pa sta zaigrala na turnirju U17 v Žužemberku in osvojila 17. mesto. Prvo tekmo sta žal izgubila 21:19, nato sta zmagala 21:10, v tekmi za preboj med 16 najboljših ekipa pa zopet izgubila 21:10.

Odlično pa je sezono odbojke na mivki začel naš bivši igralec Sergej Drobnič, ki je v paru z Alanom Košenino zmagal turnir v Žužemberku in Kanalu, v Mokronogu je žal izpadel v 1/4 finalu, vendar se je vseeno uvrstil na Ljubljana Challange, mednarodni turnir, ki bo potekal od 21.07.2017 do 23.07.2017 na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Aleš Drobnič – MOK Kočevje

Komentarji