Policijsko poročilo PP Kočevje in PP Ribnica

0

Policisti PP Kočevje in PP Ribnica smo v preteklem vikendu obravnavali naslednje dogodke:

Policisti PP Kočevje in PP Ribnica smo v preteklem vikendu obravnavali naslednje dogodke:

PP Kočevje:

–       prometno nesrečo z udeležbo divjadi in odstopom od ogleda

–       tatvino antene iz osebnega avtomobila

–       vlom v stanovanjsko hišo

–       tatvino električnega pastirja in

–       tatvino drv

OSTALA OBVESTILA:

Občane obveščamo, da smo policisti v zadnjem času obravnavali večje število vlomov v stanovanjske hiše, vikende, pomožne objekte. Zaradi tega občane opozarjamo na povečanje samozaščitnih ukrepov, predvsem z ustreznim varovanjem objektov.

Prav tako občane naprošamo, da v kolikor v bližini svojega bivališča opazijo sumljivo vozilo ali osebe oziroma imajo kakršnokoli informacijo o vlomih, le-to nemudoma sporočijo na tukajšnjo policijsko postajo na tel. št.  (01) 893-97- 00, na telefonsko številko Policije 113 ali na telefonsko številko anonimnega telefona Policije 080-1200.

PP Ribnica:

PETEK

Nismo obravnavali interventnih dogodkov za poročanje.

SOBOTA

Obravnavali smo tatvino goriva iz štirih delovni strojev. Po vseh zbranih obvestilih bo napisana kazenska ovadba.

V naselju Zadolje se je zaradi dotrajanosti nagnil proti cesti in obstal na drevesih starejši kozolec. Za sanacijo dela kozolca, kateri je visel na cesto, so poskrbeli gasilci PGD Ribnica in PGD Nemška vas.

Opravili smo intervencijo na javnem kraju, kjer je kršitelj udaril oškodovanca in ga telesno poškodoval. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Na Opekarski cesti v Ribnici smo obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik osebnega avtomobila izsilil prednost kolesarju. Kolesar je pri tem utrpel telesne poškodbe. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen izdelek.

V naselju Velike Poljane je bil opažen medved. O zadevi je bil obveščen pristojni na Zavodu za gozdove RS.

Policisti so pri rednem delu dvema občanoma zasegli manjšo količino neznane zeleno rjave snovi, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po opravljenem preliminarnem testu sledi ustrezen izdelek.

 

NEDELJA

Najdeno je bilo moško gorsko kolo znamke SILVERFOH, črne barve, katerega lahko lastnik prevzame na tuk. PP.

 

OBVESTILO UDELEŽENCEM CESTNEGA PROMETA

V prihodnjih dneh bomo policisti nadaljevali z aktivnostmi, povezanimi z zagotavljanjem varnosti v cestnem prometu. Ob začetku šolskega leta bomo še bolj prisotni ob šolah in poteh, ki jih otroci uporabljajo za prihod v šolo in iz nje. Med drugim, bodo naše aktivnosti usmerjene v umirjanje prometa, pravilnemu prečkanju ceste, opremljenosti prvošolčkov in kolesarjev, uporabi zaščitnih čelad in zadrževalnih sistemov na vseh sedežih v vozilih. Posebej bomo preverjali tudi tehnično brezhibnost in označenost vozil s katerimi otroci prihajajo v šolo in ostalih predpisov, ki urejajo to področje.

Za varnost otrok ni odgovorna zgolj policija, temveč smo za to odgovorni vsi, ki smo kakorkoli udeleženi v cestnem prometu, zato pozivamo vse, da se, ne samo v teh prvih šolskih dnevih ampak skozi vse leto, obnašamo strpno in odgovorno ter na ta način vsi skupaj poskrbimo, da bo vsem, še posebej pa najšibkejšim udeležencem cestnega prometa zagotovljena čim večja varnost na naših cestah.

Komentarji