Poraz kočevskih odbojkarjev proti ekipi Črnuče ACH II

0

V soboto, 10. marca, smo gostili mlado vendar izredno visoko ekipo Črnuče ACH II in izgubili z rezultatom 3:0. Začetek tekme je bil zelo izenačen, saj smo izmenično dosegali točke na nasprotnikov servis. Kljub odsotnosti našega najizkušenejšega sprejemalca Davida smo do sredine niza držali visok odstotek sprejema ter bili posledično zelo uspešni v napadalnih akcijah, predvsem Primož in Bernard. Žal smo proti koncu niza močno popustili pri sprejemu servisa, tako da so nam Črnuče pobegnile in niza je bilo konec. Zalegle niso niti menjave sprejemalcev, Grega – Gal, niti pol-minutni odmori. Drugi niz smo začeli z Edrianom na sprejemu, kar se je v začetku pokazalo za zelo uspešno potezo, saj smo do 8. točke vodili, nato pa se je ponovila slika prvega niza, kjer smo imeli veliko težav pri sprejemu njihovega »float« servisa. Tako smo morali napadati visoke žoge, kjer pa je bil uspešen le še Primož, a to je bilo seveda premalo za zmago. V drugem nizu smo poizkušali tudi z zamenjavo podajalca Aleš – Luka in korektorja Blaž – Vito. V tretjem nizu smo zopet odlično začeli in vodili proti visokemu nasprotniku 16:14, vendar nam je proti koncu niza zmanjkalo moči in znanja in Črnuče so gladko zmagale 3:0.

V dopoldanskem času smo v ŠD Gaj gostili turnir male odbojke. V prvi tekmi smo premagali favorizirano ekipo Žirovnice, ki je zelo tehnična ekipa in je zato proti njim težko dosegati točke. Naša udarna četverka Rok, Jan Rifelj, Jan Cimprič in Nejc je pokazala najboljšo igro do sedaj in zmagala 25:20. Tudi druga četverka (Mark, Peter, Anej, Matevž, Ian) je prikazala napredek v igri in gladko zmagala 25:5. V drugi tekmi smo igrali proti izredno visoki ekipi Ljubljana volley in po veliki borbi izgubili 25:18 in 25:6. Naši igralci niso imeli resnih možnosti proti za tri glave višjemu nasprotniku, vendar se niso predajali in z borbenostjo povzročali veliko preglavic nasprotniku. Slabše od svojih zmožnosti je odigrala druga četverka, ki se je ustrašila »velikanov« na drugi strani mreže.

V zadnji tekmi za napredovanje smo se zopet pomerili z ekipo Žirovnice. Tokrat nam je v odločilnem tretjem nizu malo zmanjkalo za zmago, saj smo izgubili 25:22. Tako bomo čez 14 dni igrali na turnirju za mesta.

Aleš Drobnič – MOK Kočevje