Poraz MOK 3:2 tudi na drugi domači tekmi

0

V soboto, 11.11.2017 smo na drugi domači tekmi gostili ekipo Pro volley, ki je do sedaj, tako kot mi osvojila 1 točko, zato smo pričakovali izenačeno tekmo, zaradi prednosti domačega igrišča pa zmago.

Prvi niz je potekal zelo izenačeno, saj si nobena ekipa ni ustvarila višje prednosti. V sredini niza, je nekaj napak pri sprejemu servisa naredil Grega, tako da je v igro vstopil David, kar je stabiliziralo naš sprejem in nam omogočalo raznovrstno igro v napadu, kjer sta odlično zaključevala žoge Jure in Primož. Prvi niz smo tako zaključili v našo korist, 25:21. Žal drugi niz nismo nadaljevali v podobnem slogu, saj smo že do rezultata 6:2 zgrešili dva servisa in v napadu dvakrat žogo poslali v out. Tako smo ves drugi niz lovili nasprotnika, nekajkrat prišli do ene točke zaostanka, vendar nato vedno napravili nekaj nepotrebnih napak in niz so zmagali gostje 25:20. Tudi v tretjem nizu nismo znali dvigniti ravni naše igre, tako da smo izgubili tudi ta niz z rezultatom 25:19. V četrtem nizu je na sceno stopil naš mladi Grega, ki je sicer imel še vedno veliko težav pri sprejemu servisa, vendar pa je z močnimi napadalnimi udarci popravljal svoj slabši sprejem. Ko so svoje dodali še Jure, Primož in Bernard je bilo jasno, da se bo tekma podaljšala v 5. niz. V petem nizu si nobena ekipa ni priborila višje prednosti, tako da smo polja zamenjali pri rezultatu 8:7 za MOK Kočevje. Po menjavi pa nam je za kratek čas padla zbranost in Pro volley je povedel 12:9. Ko so gledalci že mislili, da bo tekme konec, smo se ponovno dvignili in z dobrimi servisi ter blokom izid izenačili. Sledila je napeta končnica, kjer sta obe ekipi imeli priložnost za zmago, katero je z asom (24:22) dosegla ekipa Pro volleya in odnesla iz Kočevja 2 točki, nam pa je ostala 1.

Poudariti moramo, da je letošnje leto kvaliteta odbojkarskih tekem mnogo višja, kot je bila lani in da naši mladi fantje niso vajeni tako napetih in izenačenih tekem, zato prihaja do padca koncentracije in posledično izgube točk, vendar pa naša kadeta Nik in Grega iz tekma v tekmo kažeta napredek in ko se jima bodo pridružili še Gal, Blaž, Vladimir, Luka, … bomo še bolj konkurenčni in, upajmo, začeli dosegati tudi zmage.

V nedeljo smo prvi turnir odigrali tudi s kadetsko ekipo, kjer imamo letos visoke načrte. Žal se prvi turnir ni izšel po naših željah, saj smo obe tekmi izgubili 2:0. Sta se pa že nekaj časa nazaj poškodovala Gal in Jan, tako da nismo uspeli dobro uigrati ekipe kadetov.

Naslednji teden odhajamo k prvouvrščeni ekipi druge lige – Šoštanj Topolšici, domačo tekmo pa imamo 25.11.2017, ko nam v goste prihaja ekipa Žirovnice. S podobnim vzdušjem, kot je bilo na zadnji tekmi, se lahko nadejamo zmage.

Aleš Drobnič-MOK KOČEVJE

Komentarji