Poraz MOK Kočevje proti ekipi Žirovnice

0

V soboto, 20.01.2018, smo člani MOK Kočevja začeli s spomladanskim delom sezone. Po točkovno neuspešnem prvem delu smo si močno želeli, da bi v drugi del vstopili z zmago, kar pa žal ni bilo mogoče proti močni ekipi Šempetra. Prvi niz smo začeli v malce spremenjeni postavi, saj zaradi poškodb nista začela podajalec Aleš, na njegovem mestu je začel Luka in bloker Nik, njegovo mesto pa je zasedel Vito. Začetek niza je bil zelo obetaven, saj smo z blokom dosegli nekaj točk in bili do prvega tehničnega odmora poravnani z nasprotnikom. Žal so se nato prikradle napake pri sprejemu servisa in organizaciji napada, tako da je nasprotnik z lahkoto pobegnil in niz zmagal 25:13. V drugem nizu smo poizkušali z našo standardno postavo. S hitrimi podajami smo jim povzročali obilo težav skozi sredino, kar je rahlo razbremenilo naše napadalce na koncih mreže. Žal se naj je zopet ponovila naša stra bolezen, ko niza ne znamo pripeljati do zmage, tako da smo v končnici naredili tri napake in niz izgubili 25:14. V tretjem nizu smo v »ogenj« poslali naše kadete, ki bodo v prihodnosti nosili breme igranja v članskih ligah. Pokazali so, da ob zavzetem treniranju in napredku lahko resno računamo nanje, saj so igrali pogumno v napadu, odločno v bloku in srčno v polju. Žal je kakovostna razlika še vedno prevelika, tako da smo niz izgubili 25:14.

V nedeljo smo v Kranju s kadeti igrali prvi turnir v B ligi. V letošnji sezoni smo odkrito pričakovali več od te generacije igralcev, saj nekateri že redno igrajo v II. DOL. Žal pri kadetskih selekcijah ne kažejo vsega svojega talenta, kar je bilo tudi na tem turnirju. Prvo tekmo smo igrali proti ekipi Žirovnice in gladko izgubili 2:0. Čeprav so igralci nasprotnikove ekipe bili mnogo manjši, so vseeno z zvitimi napadi z lahkoto dosegali točke, do čim naši napadalci niso uspeli zaključiti žoge, saj so Žirovničani s požrtvovalno igro reševali žoge in jih nato tudi uspešno zaključili. Pogrešali smo predvsem željo in voljo naših igralcev. Drugo tekmo smo igrali proti ekipi Kranj II, ki je sestavljena iz starejših dečkov. V zelo napeti tekmi smo zmagali 2:1, vendar z igro še vedno razočarali. Slabo smo igrali predvsem v obrambi, kjer so se naše žoge odbijale na vse neprave konce in tako izgubljali točke. Za MOK Kočevje so nastopili Grega Robida (13/6 točke/napake), Nik Lavrič (8/2), Gal Rajšel (12/8), Blaž Čosić (6/5), Vladimir Ivanov (11/4), Lovro Škufca (5/0) Jan Glad (6/0) in libera je igral Kristjan Potočnik.

Naslednjo soboto zopet igramo člani doma, in sicer ob 19.00 proti ekipi Calcit volleyball I, kadeti pa igrajo v nedeljo ob 10.00 v ŠD Gaj svoj drugi turnir.

Gledalci vabljeni v čim večjem številu!

Aleš Drobnič-MOK KOČEVJE

Komentarji