Poraza članov in kadetov

0

Po odlični zmagi, prejšnjo soboto, smo se z velikimi željami odpravili na gostovanje k ekipi OK Triglav II, ki je na lestvici zasedala mesto pred nami. Z zmago, bi jih prehiteli, tako da motiv ne bi smel biti vprašljiv, vendar se je zopet pokazalo, da tekme, kjer nasprotnik ni v zgornjem delu lestvice jemljemo preveč »z levo roko«, kar smo na svoji koži občutili tudi v soboto. Slabo ogrevanje in priprava na tekmo sta nas že v samem začetku potisnila v podrejen položaj, saj smo hitro zaostajali 8:2. Menjava Grege z Galom je obrodila sadove, tako da smo Kranjčane začeli loviti in jih na 19-ti točki tudi ujeli, vendar smo pri tem porabili preveč energije, katere nam je v končnici zmanjkalo, set smo izgubili 25:23 V drugem nizu smo vseeno zaigrali tako kot smo sposobni in hitro prešli v vodstvo. Naši napadalci so z natančnimi in močnimi napadi dosegali točke, končno pa se je zbudil tudi blok, tako da je prednost skozi niz naraščala. Gostitelje smo pustili na 19-ti točki. V tretjem nizu je organizacijo napada prevzel Luka, kar pa se žal ni najbolje obneslo. Pri napadalcih se je po nepotrebnem naselil strah, tako da nismo več uspeli zaključiti napada. Kljub ponovni menjavi podajalca, se razmerje ni spremenilo in niz smo gladko izgubili 25:17. Četrti niz je bil kopija drugega, vendar smo visoko prednost v zaključku niza zapravili in se po drami, 28:26, izvlekli v peti niz, kjer pa je igrala le ekipa Kranja in niz gladko zmagala 15:6. Žal smo na gostovanjih popolnoma drugačna ekipa, kot doma, saj odigramo večino časa globoko pod svojimi sposobnostmi. Predvsem smo zelo ne sigurni pri sprejemu servisa, kjer dobivamo veliko preveč neposrednih točk. Kljub porazu, pa je bilo tudi nekaj svetlih točk, saj je prvič dokaj dobro odigral naš bloker Vladimir, tako da tudi na mestu blokerja dobivamo širino.

V nedeljo pa smo v Kočevju igrali zadnji kvalifikacijski turnir kadetov. Prvo tekmo smo igrali proti ekipi Brezovice, ki je v naši skupini najmočnejša. Fantje so prikazali dokaj solidno igro, predvsem pa veliko željo po napredku, kar se je poznalo tudi na rezultatu, poraza 11:25 in 14:25. Zadnjo tekmo smo odigrali proti ekipi Calcit Volley II, kjer pa smo si zelo želeli prve zmage. V prvem nizu je kazalo odlično, saj smo z dobrimi servisi vodili že 16:10, nato pa se je ustavilo. Gostujoči igralec je nanizal neverjetnih 8 servisov, kjer nikakor nismo uspeli zaključiti našega napada. Kljub minutam odmora in menjavam igralcev, je bilo na semaforju 19:16, ko je »končno« zgrešil servis. Temu pa je sledil nov preobrat, ko smo z odlično igro povedli 24:22. Ko je že kazalo, da bomo niz zmagali, smo naredili napako pri servisu in po pravi drami izgubili niz 27:25. Tak poraz je seveda pustil posledice pri naših igralcih in kar na enkrat je bilo na semaforju 9:2. Ko je že kazalo, da bomo gladko izgubili, pa so se igralci prebudili in zopet odigrali svoj maksimum ter povedli 19:17. Sledila je nova drama, kjer so imeli gostujoči igralci zopet več sreče in niz zmagali 25:23. Tako nam žal ni uspelo zmagati in bomo po novem letu nastopali v B ligi, kjer bomo bolj konkurenčni ostalim ekipam.

Prejšnji teden smo s starejšimi dečki osvojili 2. mesto v svoji skupini, vendar bomo ligo kljub temu nadaljevali v B ligi, kjer pa seveda pričakujemo zmage.

Zadnjo tekmo v letošnjem letu bomo odigrali v petek, 14.12.2018, v telovadnici OŠ Zbora ob 20.00, proti ekipi Salonit Anhovo II.

Po novem letu, pa bodo s tekmami začeli tudi naši najmlajši, 5.1.2019 bo ekipa MINI nastopila na turnirju v Šempetru, v nedeljo 6.1.2019 pa bomo gostili turnir MALE odbojke v ŠD Gaj ob 10.00.

Gledalci vabljeni v čim večjem številu.

Aleš Drobnič-MOK KOČEVJE

Komentarji