Posebno policijsko obvestilo

0

Policija je pred dnevi začela s stavko, saj se vlada z njimi noče niti pogajati o obveznostih, ki bi jih morala izpolniti za nazaj.

 

Izjava premierja Cerarja, da je stavka policistov neodgovorna, nedostojna in sramotna je resnično neprimerna in ne izkazuje spoštovanja do najbolj podhranjenega organa v javnem sektorju.

Seveda je pomembno izpostaviti njegovo popuščanje šolskemu sindikatu, ki velja za najbogatejšega v državi in šolskemu sistemu, ki je po mnenju evropske komisije prenapihnjen in predrag.

V Kočevju ima policija že dodobra izrabljena vsa vozila. V nekem primeru so jim je iz starega policijskega kombija – “marice” celo zdrsnila stranska vrata in jim padla na cesto.

Pred približno dvema mesecema me je obiskal prijatelj iz Ljubljane, ki študira v Avstriji v temi in s hrbtne strani se nama je približevalo vozilo, ki je imelo zvok utrujenega in dotrajanega vozila. Rekel sem: “evo, to so pa naši ci…”, se obrnil in zagledal kočevsko marico “cig… policaji”, sem dokončal stavek. A veste, da me je bilo pošteno sram, ko me je pogledal in rekel “Ne me jeb…, pa sej ne moreš verjet kakšen klump!”

Takšna opremljenost slovenske policije je popolnoma normalna, plače pa imajo brez nočnih tako dobre, kot so jih imeli delavci LIK-a.

Kočevar in Krošnjar podpirata stavko policistov. Če država ne spoštuje tistega, ki v njej ustvarja red potem je pravilno, da se ji demonstrira kako je v živeti v neredu.

Komentarji