Poskus uboja 46-letnice v okolici Kočevja, osumljenec v priporu

0

Ljubljanski kriminalisti so tekom vikenda preiskovali kaznivo dejanje, ki se je v četrtek, 20. 9. 2018 dopoldan pripetilo v naselju Papeži v okolici Kočevja, v katerem je bila ena oseba (ženska) poškodovana s strelnim orožjem.

V petek so nam s PU Ljubljana sporočili še, da so policisti osumljenca prijeli in mu odvzeli prostost, ter, da se vpleteni osebi med seboj poznata. Aktivnosti kriminalistov so bile nato tekom vikenda usmerjene v ugotavljanje motiva osumljenca in drugih okoliščin dejanja ter v pridobitev dokazov za utemeljevanje in dokazovanje kaznivega dejanja. Dodali so še, da poškodovana oseba ni življenjsko ogrožena, kriminalistična preiskava pa bo potekala v smeri sumov kaznivega dejanja s poglavja kaznivih dejanj zoper življenje in telo.

Danes pa so nam sporočili, da je bilo v okviru kriminalistične preiskave ugotovljeno, da je 66-letni osumljenec s strelnim orožjem streljal na 46-letno oškodovanko v jutranjih urah, ko se je peš odpravila od doma. Slednja je v dogodku utrpela telesne poškodbe, ki zanjo k sreči niso bile usodne. Kriminalisti so osumljencu še istega dne odvzeli prostost. Na podlagi odredbe sodišča, je bila opravljena tudi hišna preiskava. Osumljeni je bil v soboto skupaj s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja izročen v postopek preiskovalnemu sodniku OS v Ljubljani. Po zaslišanju je dežurni preiskovalni sodnik zoper osumljenega odredil pripor.

N.Š.

Komentarji