Pozdravljen, Trgovski park Kočevje!

0

Danes ob 9.00 smo že lahko zakorakali v 4.000 kvadratnih metrov veliko, pravzaprav ogromno zgradbo (zaenkrat) osmih trgovin in bara – Trgovskega parka Kočevje. Slavnostno otvoritev te nove, 4,5 milijonov evrov vredne kočevske pridobitve je naznanila plesalka domačega plesnega studia Rusalka, ki je ob spremljavi mladega čelista pozdravila obiskovalce – kar nekaj sto se jih je nabralo. Za prijetno glasbeno nadaljevanje je poskrbel še Andraž Hribar, ki nam je s svojo kitaro zaigral še dve avtorski skladbi.

Sledil je nagovor vodje investicijskega podjetja Promit Benz d.o.o. Renata Prtenjaka. Pravi, da imajo tukajšnjo zemljo v lasti že približno 15 let, z današnjim dnem pa jim je le uspelo uspešno uresničiti ta dolgo načrtovan cilj. Sporočil nam je še, da gradnjo takšnega objekta pri nas še vedno jemlje za nujno potrebnega, saj gre za – kljub marsikaterim pomislekom občank in občanom – dolgoročno dobro mesta Kočevje. Z njim se je strinjal tudi kočevski župan dr. Vladimir Prebilič, ki svetlo točko novega trgovskega parka vidi predvsem v novih delovnih mestih in prihodu kvalitetnih in uveljavljenih trgovin, v katerih bomo – kot obljublja – lahko kaj kmalu zapravljali vsi Kočevarji, saj se kočevski obeta ogromno novih zaposlitvenih možnosti. Podjetje Promit Benz d.o.o. pa je župana presenetilo z darilnim bonom v vrednosti 5.000 EUR za nakup in ureditev novih igral v Gaju, Mercator pa je razveselil ravnatelja GSŠ Kočevje – Tomaža Markoviča in vodjo enote Čebelice Vrtca Kočevje – Bojano Pantar, in sicer z darilnim bonom po 1.000 EUR za potrebe vsake od omenjenih izobraževalnih ustanov.

Kaj ponuja Trgovski park Kočevje?

Največji del trgovskega parka (kar 1.355 kvadratnih metrov) zavzema najboljši (in za marsikaterega Kočevca tudi najbližji) sosed Mercator, kjer obljubljajo, da boste pri njih našli prav vse, kar potrebujete, hitro in brez napora. Svoj večji in bolje založen prostor so dobile tudi v Kočevju že prisotne trgovine – Intersport, Mana in Office&More, na novo pa lahko pri nas nakupujemo tudi pri precej novi trgovski verigi CCC. V Ljubljano ali Novo mesto vam ne bo več treba, če si boste zaželeli obiskati Hišo daril, mnoge vrhunske blagovne znamke oblačil pa boste našli tudi v trgovini Modiana. Svoj prostor v novem trgovskem parku ima tudi ribniška butična trgovina TA-LI, kjer boste našli ogromno modnih kosov oblačil.

Danes so nam seveda vse trgovine postregle z raznoraznimi popusti, akcijami in drugimi ugodnostmi, ob nakupu nad 20 evrov pa je vsakega pod »jurčkom« poleg trgovskega parka pričakala porcija čevapčičev in »kolo sreče«, s katerim ste si lahko ob predložitvi računa današnjega nakupa privrteli še kakšno ugodnost več.

N.Š.

Komentarji