Poziv Civilne zaščite Občine Kočevje občanom in občankam občine Kočevje

0

Štab Civilne zaščite Občine Kočevje poziva vse občanke in občane, da upoštevajo navodila pristojnih institucij in vse stike nujno omejijo zgolj na druženje s člani lastnega gospodinjstva. Medsebojno obiskovanje in druženje po domovih, tako na družinski kot prijateljski ravni, v obliki skupnih kosil, piknikov ipd. namreč močno povečuje možnost širjenja okužbe. Kot nadomestilo priporočamo uporabo telefonov in video klicev.

Osebe, ki so v odrejeni karanteni ali priporočeni samoizolaciji, naj strogo upoštevajo navodila za izvajanje karantene. Oseba, ki je v izolaciji in ne živi sama v stanovanjski enoti, ne sme zapuščati sobe, če ni nujno. Sanitarije morajo biti v tem primeru vsakič očiščene z razkuževalnimi sredstvi. 

Dostavo hrane izoliranim osebam naj družinski člani opravljajo z ustrezno zaščito (rokavice, umivanje rok …) in brez neposrednega stika z izolirano osebo (npr. prevzem pred vrati). Osebe, ki so v izolaciji same in nimajo možnosti dostave s strani svojcev, lahko pokličejo na občinsko telefonsko številko za oskrbo: 070 183 048, vsak delovni dan med 8. in 12. uro.

Poskrbimo drug za drugega!

Antun Gašparac l.r., poveljnik Štaba civilne zaščite Občine Kočevje

Komentarji