Praznik Občine Kostel

0

Praznik Občine Kostel zaznamuje 24. junij, datum, ko je bil Kostel prvič omenjen v pisnih virih. Letošnje praznovanje smo imeli na predvečer praznika v petek, 23.junija 2017 ob 19.00 uri.

Zbrali smo se na prireditvenem prostoru za stavbo občine (stara šola TRIS) v Vasi in v prijetnem poletnem večeru dostojno proslavili praznik v krogu prijateljev in občanov. Istočasno smo proslavili tudi Dan samostojnosti.

Po uvodnih pozdravnih besedah županje gospe Lili Butina, je na oder povabila policista Vladimirja Grmiča, gospoda Rudija Kverha in gospoda Igorja Hočevarja, direktorja obrata Prikolice – HTT d.o.o. Pirče.

Gospod Vladimir Grmič je namreč s hitro intervencijo, zbranostjo in znanjem 21.marca rešil življenje 53-letnemu Rudiju Kverhu, delavcu iz Kočevja, ki je doživel zastoj srca na delovnem mestu. Za to humano dejanje smo se mu zahvalili s skromnim darilom. Direktor Igor Hočevar je istočasno tudi doniral sredstva za nakup enega defibrilatorja.

V kulturnem programu so nastopali učenci OŠ Fara s svojim QL-bandom, jagodo na torti pa je predstavljal koncert Prifarskih muzikantov. Prijeten večer smo zaključili ob skromnem prigrizku in ohlajeni pijači na dvorišču za staro šolo TRIS.

Foto in tekst:

Igor Volf

Komentarji