Projekcija starih fotografij v Mahovniku

0

V soboto, 10. in nedeljo, 11. oktobra 2015, se je v mahovniškem gasilskem domu predvajala projekcija starih fotografij. Dogodek je organiziral Janko Jakopin. Že kako leto je zbiral fotografije stare vsaj 30 let, ki so mu jih posredovali Mahovničani, zdaj pa jih je predstavil krajanom. Fotografije so vsebovale različne motive, zato jih je razdelil v posamezne sklope: hiše, mostovi, jezi in kopališče, prevozna sredstva, šport in prosti čas, vojska, gasilci, prebivalci Mahovnika, družinski portreti, poroke in pogrebi. Za konec smo počastili tudi nedavno preminule Mahovničane.

    

Foto: Peter Oberstar in Robert Jakopin

Projekcijo je spremljala tudi razstava starih predmetov, ki so jih prav tako posredovali Mahovničani. Med pogostitvijo smo si lahko ogledali staro kovaško in drugo orodje, pralni stroj – ribežen, stare fotoaparate, gramofon, plošče, stenske slike in še marsikaj. 

Dogodka se je udeležila tudi direktorica Pokrajinskega muzeja Kočevje Vesna Jerbič Perko: »Zelo veliko delo. Če bi vsaka vas imela nekoga, ki bi se tako trudil zbrati čim več podatkov, bi bili še bolj ponosni na svoje okolje.«

Janko Jakopin se ob vprašanju, kateri bo njegov naslednji projekt, samo nasmehne in pove, da ima v načrtu še veliko.

 

Komentarji