Prva zmaga članov in poraz kadetov

0

V soboto, 17. 11. 2018, smo v telovadnici OŠ Zbora odposlancev gostili do tedaj še neporaženo ekipo Žirovnice. Po daljšem času se nam je na mestu libera pridružil naš »stari« libero Robert, kar je predvsem ostalim sprejemalcem prineslo nekaj prepotrebne zanesljivosti pri sprejemu. V prvem nizu je sicer gostujoča ekipa povedla 2:0, vendar smo nato dosegli neverjetnih 14 točk in povedli s 14:2. Tako je bil prvi niz večinoma že odločen in v igro so vstopili Luka na podajalsko mesto, Anže na mesto libera, Gal na mesto sprejemalca, kar pa je le še dvignilo kvaliteto naše igre in prvi niz smo z lahkoto zmagali 25:7. Kljub opozorilom, da je potrebno s podobno igro nadaljevati tudi v drugem nizu, smo popustili pri sprejemu servisa, kar nam je onemogočalo organizacijo napada, ter posledično pripeljalo do velikega števila lastnih napak in visoke prednosti Žirovnice. V igro smo poslali Luko in Gala, vendar tokrat nista uspela spremeniti poteka niza, katerega smo izgubili s 25:16. V tretjem in četrtem nizu smo zopet zaigrali tako, kot smo si pred tekmo želeli. Nik je odlično z blokom nekajkrat ustavil gostujoče napadalce, kateri so nato začeli žoge pošiljati izven igrišča. V napadu se je, poleg standardnih Jureta in Primoža, razigral še Grega, ki je bil nerešljiva uganka za nasprotnikove blokerje, s svojimi zvitimi servisi pa jih je v obup spravljal Lovro. Niza smo tako zmagali na 20 in 16 ter se veselili prve zmage v letošnji sezoni.

V nedeljo smo s kadeti gostovali v Kamniku, proti najmočnejšima ekipama v naši skupini, Calcit volley I in Brezovica, ter po pričakovanju visoko izgubili. Žal smo še vedno v fazi učenja novega sistema igre, kjer imamo dva podajalca. Na trenutke prihaja do velike zmede, kar moramo do B lige vsekakor popraviti, če želimo biti konkurenčni slabšim ekipam.

Naslednjo soboto čaka člane zahtevno gostovanje pri drugo uvrščeni ekipi Lubnika, v nedeljo pa imajo pomemben turnir v Žirovnici starejši dečki, ki se borijo za vstop v A ligo.

Aleš Drobnič, MOK KOČEVJE

Komentarji