Pustni sprevod v Kočevju

0

V soboto, 10. februarja je center Kočevja preplavila množica takšnih in drugačnih pustnih mask. Velike, malo manjše, mlade in malo starejše pustne šeme so nas gledalce več kot navdušile.

Na letošnjem karnevalu se je predstavilo kar 15 skupin iz kočevskega in ribniškega območja, obiskali pa so nas tudi slavni Kurenti. Množica, ki se je vila od Občine pa vse do mestne ploščadi je bila navdušena nad izvirnostjo in trudom, ki so ga skupine tudi letos vložile v izgled mask.

Urshine mažorete so se spremenile v plesne klovnese, pihalni orkester v smučarje in smučarke, mažorete KUD Godbe Kočevje pa so se našemili v pikapolonice, obiskale pa so nas tudi mažorete oziroma čebelice iz Sodražice. OŠ Ljubo Šercer nas je s svojo masko spomnila na poletni čas, skupina vzgojiteljic Vrtca Kočevje se je vrnila v obdobje Kočevskih Knapov, plesalke Plesnega kluba Rusalka so nas strašile z masko zombijev, najmlajši učenci OŠ ob Rinži pa z masko čarovnic in njihovih malih pomagačev. Žabicam iz društva upokojencev so sledili še učenci OŠ Zbora odposlancev, le-tem pa vaščani Klinje vasi s Sneguljčico in palčki, ki so nas razveseljevali z glasbo, petjem in bonboni.

V galeriji si lahko pogledate nekaj utrinkov s sprevoda pustnih mask.

Komentarji