Reportaža Sibor Inotherm z mladinskega svetovnega prvenstva v ju-jitsu – Madrid 2016

0

Med 18. In 20. marcem 2016 je v mestu Madrid v Španiji potekalo Svetovno mladinsko prvenstvo v ju-jitsu borbah, duo sistemu in ne-wazi, katerega se je udeležilo okoli 40 držav sveta.

 

Prvenstva se je pod okriljem Ju-jitsu zveze Slovenije udeležilo tudi 8 slovenskih reprezentantov, ki so barve Slovenije zastopali več kot dostojno. Odlično! Člani Sibor Inotherm so se prvenstva udeležili z 1 parom in sicer v ženskem duo sistemu Sara Besal ter Patricija Delač, ki sta tekmovanje imele že prvi dan petek 18.3.2016 in imele v svoji kategoriji 10 nasprotnic iz 8 držav.

Po temeljitem ogrevanju Sare in Patricije sta bile v prvem krogu proste. Drugo borbo pa sta imele proti Nemkam, ki sta jih prepričljivo premagale. Naslednjo borbo polfinale, sta imele proti odličnim Grkinjam, ki sta jih na koncu premagale za eno točko, kar je pomenilo po daljšem premoru boj za naslov svetovnih prvakinj, proti paru iz Nizozemske. Sledilo je ponovno ogrevanje in priprava na finalno borbo, za katero so bila pričakovanja velika ampak seveda realna. V finalu sta bila oba para do polovice izenačene, vendar je tu prišla na dan izkušenost našega para, ki pobira medalje prav iz vsakega prvenstva, ki sta se ga udeležile, saj so nasprotnice naredile napako, kar je na koncu pomenilo odločilno neulovljivo razliko. Po koncu zadnje serije je rezultat pokazal zmago v prid Slovenkam, kar je pomenilo skoraj nemogoče. Sara in Patricija sta postale SVETOVNE PRVAKINJE V JU-JITSU.

 

V 10 letnem delu v Siborju smo dosegli tudi piko na i, saj smo po 9 medaljah (bronastim in srebrnim) na najvišjih prvenstvih dočakali tudi 10.-  naslov prvakinj in to svetovnih. Zopet gre čestitke tudi ostalim trenerjem, staršem in drugim članom, ki so pripomogli temu edinstvenemu uspehu, ki je prvi v občini Kočevje.

 

Še enkrat se zahvaljujemo sponzorjem prvenstva INOTHERM, BUDOSHOP, OPTIKA JANEZ POZNIČ, MICROERA JOŽE ŠILC, ELDAMEDO, PENZL S.P., PLINOVODI, TRIGLAV, TILIA, MELAMIN ter ostali sponzorji, ki so pomagali pri udeležbi na tem in vsem ostalih tekmovanjih.

 

SIBOR INOTHERM                                                                                                                             

 Elvis Podlogar

Komentarji