Reportaža SIBOR INOTHERM s članskega svetovnega prvenstva v ju-jitsu: Malmo 2018

0

Med 23. in 25. 11. 2018 je v mestu Malmo na Švedskem potekalo Svetovno člansko prvenstvo v ju-jitsu borbah, duo sistemu, duo show, ne-wazi in prvič tekmovanje v parajujitsu. Na prvenstvu je nastopilo 600 tekmovalcev iz rekordnih 55-ih držav sveta. Prvenstva se je pod okriljem Ju-jitsu zveze Slovenije udeležilo tudi 6 slovenskih reprezentantov, ki so barve Slovenije zastopali več kot dostojno. Odlično!

Člani Sibor Inotherm-a so se prvenstva udeležili z enim parom, in sicer v moškem duo sistemu Matic Jakšič in Lovro Divjak, ki sta tekmovanje imela drugi dan, v soboto, 24. 11. 2018 ter sta imela v svoji kategoriji 13 nasprotnikov iz 11-ih držav. Prav tako naj omenimo, da je bilo to za naša mladinca prvo tekmovanje v članski kategoriji na velikem tekmovanju.

Po temeljitem ogrevanju sta imela v prvem krogu borbo proti paru iz Rusije, katera sta premagala z rezultatom 58:64, drugo borbo pa sta imela proti Poljakoma in tudi ta sta premagala z razliko petih točk, 66:61, kar je že pomenilo polfinalno borbo proti paru iz Belgije

Polfinalna borba je bila napeta do konca, vendar sta bolj zveneča imena – brata Lodens iz Blegije – zmagala z rezultatom 66:63, kar pa je pomenilo borbo naših članov za bron proti paru iz Tajske.

Sledilo je ponovno ogrevanje in priprava na borbo za 3. mesto, za katero so bila pričakovanja velika, a še vedno realna. V malem finalu sta bila oba para skozi celotno borbo izenačena, vendar je bila zmaga z izidom 64:65 v korist Matica in Lovrota, kar je pomenilo 3. mesto na svetovnem prvenstvu med člani.

Prvi nastop in prva medalja za naš par v članski konkurenci in lepa vzpodbuda za nadaljnje delo. Iskrene čestitke tudi trenerju Boštjanu Divjaku, ki ju je pripeljal do te neverjetne medalje.

Prvenstvo je bilo uspešno tudi za naše preostale reprezentante, ki so osvojili naslov svetovnega podprvaka ter še dve tretji mesti.

Elvis Podlogar

Komentarji