Ribniški gobarji skuhali najboljši golaž

0

Po že 44. ribniškemu sejmu suhe robe in lončarstva, društva, ki tradicionalno sodelujejo na tej, eni največji turistično etnografski prireditvi pri nas, še zbirajo vtise in že snujejo načrte za prihodnje leto. Tudi člani Gobarskega društva Ribnica, ki na sejmu, tako kot lovci, sodelujejo od začetka. Ker je bila letošnja bera gob zelo bora, je na zadnjem sestanku društva beseda tekla tudi o razstavi oziroma o poteh, ki jo je moralo članstvo ubrati, da bi to razstavo postavili na ogled. Obredli so pol Slovenije, da bi nabrali 326 primerkov. A to ni vse. Suhorobarski gobarji so poleg priprave užitnih poletov za sejem, minulo soboto pometli s konkurenco na tekmovanju v kuhanju gobjega golaža, ki je že petič potekalo na Igu. Osvojili so prvo mesto. Tudi začimbe so naredile svoje, seveda pa najbolj izkušnje Matjaža Merharja, Marije Lesar, Silve Lovšin in Franca Zbačnika, predsednika društva. »To je del priprav za 45. ribniški sejem,« je ob prejemu pokala dejal Zbačnik.

(mgć)

Komentarji