Ribniški Ta veseli december letos z novim presenečenjem…

0
rhdr

Občina Ribnica in območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti se podpisujeta kot organizatorja letošnjega Ta veselega decembra v Ribnici, vrtec Ribnica pa je koordinator prvega dogodka v okviru številnih prireditev, ki so se začele sinoči, s prižigom lučk pred Miklovo hišo.

Veliko število obiskovalcev, otroški živ žav s točkami, prilagojenimi njihovi rasti, razgibani vrtčevski bazar in Miklavževo obdarovanje ob glasbi, plesu in igricah, so naznanili začetek vsebinsko polnega meseca prireditev. »Prihodnji petek bo jedro vsebin prevzela osnovna šola, pridružile s jim bodo mažorete in Pihalni orkester. Pestro dogajanje bo tudi pred božičem, z gostujočimi gledališčniki, kot rdeča nit vseh dogodkov pa se bodo prepletali nastopi otrok s svojimi prigodami. V popoldanskih urah bo zadišalo po čaju in čajankah,« je povedla Alenka Pahulje, vodja območne izpostave sklada za kulturne dejavnosti Ribnica. Osrednji decembrski dogodek bo tradicionalni božično-novoletni koncert na Štefanovo, 26. decembra, z Nušo Derenda.

Priprave na Ta veseli december so trajale od začetka jeseni, letos pa je vse skupaj zasnovano nekoliko drugače, saj bo prizorišče večine dogajanja prvič na parkirišču pred Miklovo hišo, ki je bogato okrašena s sodobno zaveso polno luči, postavljen pa je tudi oder. V gradu so postavili 20 smrečic, deset so jih z izvirnimi detajli okrasili šolarji, deset pa občina. Prostor pred Miklovo hišo je ambientalno zagotovo več kot posrečeno izbran, saj z lučkami in okrašenimi smrekami čez most na Bistrici povezuje središče Ribnice z Rokodelskim centrom, kjer prav tako praznično ikonografijo pričara zelena barva smrekovih dreves.

Še ena novica, ki bo razveselila stare in mlade, pa je umeščena v dogajanje Ta veselega decembra. Od petka, 7. 12. naprej, bo z obratovanjem (no, če ne bo zagodlo vreme) pričelo drsališče na parkirišču Rokodelskega centra. Med 12. in 20. uro bo obratovalo vse do 31. januarja.

(mgć)

Komentarji