Riko Ribnica z zmago nad rokometaši Krke prevzeli vodstvo

0

Rokometaši Riko Ribnice so Ligo NLB za prvaka začeli z visoko zmago proti Krki iz Novega mesta. Izid srečanja, ki je bil odigran pred 250 gledalci je bil 30:23, že v polčasu so si namreč priigrali neulovljivih 7 točk prednosti.

Ribničani, to je njihova že štirinajsta zaporedna zmaga, so tokrat večji del naloge opravili že v prvem polčasu, ko so povsem dotolkli zelo nerazpoložene in na trenutke povsem nezbrane goste iz Novega mesta, za katere že vrsto let ostaja ribniška trdnjava nepremagljiva. Le na začetku srečanja so Novomeščani za kratek čas držali priključek, od izida 4:4 pa se je njihova ladja začela potapljati. Gostitelji so z lahkimi zadetki polnili mrežo gostov, ki so več podjetnosti pokazali v drugem delu srečanja. Visoko vodstvo domačinov so v 47. minuti ogrozili, saj je pri izidu 22:19 Okleščen zgrešili priložnost za zadetek, kar je dalo Ribničanom novo zagnanost. Strelske vaje Pahuljeta,Kljuna,Nosana in Vujačića so dokončno pokopale zmedene goste. Ribničani so po porazu Gorenja proti Kopru prehiteli velenjske ose in so trenutno ob nepopolnemu prvemu krogu na prvemu mestu. V nedeljo se bodo v drugem krogu pomerili proti Loki.

Pri domačih sta bila s po petimi zadetki najboljša Risto Vujačić in Domen Pahulje, pri gostih pa je sedem zadetkov dosegel Grega Okleščen.

(mgć)