RK Riko Ribnica: točka proti pivovarjem, dve proti osam

0

Po že dveh porazih je bila za rokometaše Gorenja v 4. krogu končnice državnega rokometnega prvenstva za naslov državnega prvaka usodna tudi Riko Ribnica. Okoli 800 gledalcev je na veliki petek ves čas neslo domače igralce, ki so se borili kot levi, nemo podporo s tribun pa so imeli tudi gostje, saj jim za kaj več nadvse borbeni gostitelji preprosto niso dali možnosti. Izid srečanja je bil 29:24, na veliki odmor so Ribničani odšli z zadetkom razlike, 12:11.

Prvi polčas je minil v izenačeni predstavi. Ribničani so si sicer v 29. minuti priigrali tri gole naskoka (12:9), za mirnejši odhod črno-rumenih na glavni odmor pa je poskrbel Jan Grebenc. Desni zunanji igralec je proti matičnemu klubu, za katerega je igral vse do minule sezone, tik pred sireno zadel drugič zapored in zaostanek svoje ekipe znižal na 11:12.

Grebenc je nato Velenjčane zadnjič na zadetek zaostanka približal v 33. minuti (14:13), nakar so gostitelji dokončno prevzeli pobudo. Črne minute ne več os ampak zaradi blede igre metuljčkov, ko med 36. in 45. minuto niso uspeli zatresti mreže tekmecev, so Ribničani izkoristili in povedli za šest golov (20:14), prednost pa nato uspeli zadržati do konca.

»Tokrat se moram res zahvaliti mojim igralcem na veliki borbenosti, zalaganju, hotenju. Zato fantje, kapo dol. Čestitke od srca tudi enkratni publiki, ki nas je nesla vso tekmo. In ne pozabimo, polovica mojih igralcev je bila danes do šestnajste ure na svojih delovnih mestih, medtem ko so igralci Gorenja vsi profesionalci. Tudi zaradi tega je naš uspeh večji,« je od zadovoljstva žarel domači trener Siniša Markota. Jan Grebenc pa je dejal: »Vemo, da se Ribničani borijo do zadnje kapi. Tako je bilo tudi tokrat. Mi smo pokazali kolikor trenutno lahko.« Jošt Perovšek, kapetan Riko Ribnice, ki je imel v vratih nekaj blestečih obramb pa letošnje izide pripisuje tudi dejstvu, da je ekipa več let skupaj, točka proti Celju Pivovarni Laško in dve proti Gorenju pa, da sta obe »diplomski nalogi« opravili z odliko. Po četrtem, nepopolnem krogu in tekmo več, si Ribničani delijo prvo mesto (36 točk) s Celjani, Gorenje jih ima pet manj. V petemu krogu, 14. aprila, Ribničani gostujejo v Kopru.

(mgć)