Rokometaši Riko Ribnice v novo sezono s kar nekaj spremembami

0
Foto: RD Ribnica

Rokometaši Riko Ribnice se pospešeno pripravljajo na novo sezono, ki se bo začela 8. septembra s tekmo proti Krki v Novemu mestu.

Zasedba je močno spremenjena od lanske, saj je iz ekipe odšlo šest igralcev, od tega štirje iz prve ekipe, suhorobarji pa so svoje vrste tudi okrepili s prav tako šestimi igralci. »Poslovili smo se od kapetana Jošta Perovška, Nika Henigmana, Luke Koprivca in Janeza Skuška. Veste, da smo se lani v prvih petih krogih prvenstva še lovili, nato pa smo nanizali serijo petnajstih zmag. Upam in pričakujem, da se bodo novi igralci čim prej znašli in prilagodili sistemu dela, ki ga prakticiram,« se nadeja trener ekipe, Siniša Markota. »V prejšnji sezoni temu ni bilo tako, letos pa bo zagotovo lažje, saj je okostje ekipe ostalo isto, vajeno mojega pristopa treningov in igre. Skušali bomo igrati še bolj hitro kot lani, s poudarkom na trdi obrambi, nekaj več časa pa bomo potrebovali za uigravanje napada z dvema novima zunanjima igralcema.«

Ekipa je lani osvojila drugo mesto, kar je največji prvenstveni uspeh, ponoviti ta dosežek, ko so se konkurenčne ekipe močno okrepile, bo sila težko. »Vedno zahtevam maksimum od ekipe, a dobro vemo, da je v športu vedno težje nekaj braniti kot osvojiti. Nehvaležno je sedaj govoriti o visokih ciljih. Menim, da bo letošnja liga bolj izenačena in močnejša kot lani. Zagotovo se bosta novinca Dol in Sviš krčevito borila za obstanek, Celju Pivovarni Laško pa lahko že sedaj čestitamo na novi tituli državnega prvaka, ostalih devet ekip pa lahko vsaka drugo premaga,« ne dvomi Markota.

Poleg odhodov Henigmana, Perovška, Koprivca in Skuška, sta ob koncu prvenstva odšla še Jure Klun in Peter Batinič. Okrepitve Ribnice prihajajo iz Slovana, Škofljice, Iga in Šmartnega, in sicer: vratarja Nebojša Bojić in Jaka Glavan, krožni napadalec Aljaž Lešek, desno krilo Žan Žagar in dva srednja zunanja igralca Tilen Strmljan in Miha Tomšič, Jan Pucelj pa se po enem letu vrača v matični klub. »To so novi igralci, ne morem reči okrepitve. Iz kakšnega testa so, bomo videli ob koncu prvenstva, maja,« je še dejal Siniša Markota.

Okrepljena bo tudi trenerska klop. Z vratarji bo namreč vadil Aljaž Pavlic, dosedanji trener čuvajev mreže Sviša in slovenske mladinske reprezentance.

Ribničani so že odigrali dve prijateljski tekmi. V prvi so z le golom razlike klonili proti beloruskemu Brest Mechkovu, v drugi pa so z 28:26 premagali prav tako beloruski Minsk.

(mgć)

Komentarji