Rokometaši Riko Ribnice z veliko točko iz Kopra

0

V tekmi 5. kroga končnice državnega rokometnega prvenstva sta se v nedeljo, 15. aprila Koper in Riko Ribnica razšli z nedoločenim izidom 28:28, v polčasu so gostitelji vodili z golom razlike, 16:15.

Po pričakovanju je tekma postregla z izenačeno igro v obeh polčasih ter napetima končnicama tako v prvem kot tudi v drugemu delu, ko je bila boginja sreče na strani Koprčanov. Slednji so namreč za zadetek več pred velikim odmorom zadeli prav v zadnji sekundi, tudi zadetek za domačo točko je padel v izdihljaju srečanja, ko je s sedmih metrov vratarja gostov Perovška premagal Bratkovič, sicer najboljši strelec tekme.

Ob močni podpori stotih Ribničanov so se varovanci trenerja Siniše Markota počutili kot doma, tudi ostra igra rumeno modrih jim ni delala preglavic. Nosan in Henigman sta bila izjemno natančna v prvem polčasu, v drugem delu pa so gostje s pametno igro v obrambi ustavili nalete gostiteljev. Ribničani so imeli dve minuti pred koncem z igralcem manj priložnost, da razliko povečajo na dva zadetka, a je Vujačič zgrešil gol. Koper je, kot že rečeno, točko po treh zaporednih zmagah osvojil z zadetkom iz upravičeno dosojene sedemmetrovke.

Bratkovič je bil z 11-imi zadetki najboljši strelec Kopra, Henigman in Nosan pa sta jih pri Ribničanih dosegla vsak šest. Ribničani so z dvema tekmama več trenutno na prvem mestu pred Celjem Pivovarno Laško, tretjeuvrščeno Gorenje, prav tako z dvema tekmama manj, pa zaostaja šest točk. V šestem krogu, 28. aprila se bodo Ribničani pomerili proti Krki v Novemu mestu.

(mgć)