Rotis trdi eno, občina drugo

0

Včeraj  opoldan se je na protestnem shodu v središču mesta zbralo približno 70 delavcev Rotisa in kooperantov. Včeraj  opoldan se je na protestnem shodu v središču mesta zbralo približno 70 delavcev Rotisa in kooperantov. Lastnik in prokurist družbe Rotis Ivan Crnkovič je shod organiziral zaradi nedavne ‘krivične odločitve občine’. Občina Kočevje namreč v sklopu zbiranja ponudb za širitev prostorov za potrebe Podjetniškega inkubatorja Kočevje ni izbrala Rotisove ponudbe, ki je bila sicer edina ponudba.

“S temi principi in odločitvami se ne strinjamo,” je bil odločen Črnkovič, ki je dodal, da ‘če župan ne bo spremenil odločitve, bo občina izgubila še trideset delovnih mest’. Rotis v Kočevju deluje na treh lokacijah (Novomeška cesta, Trdnjava, Trata), zaradi zniževanja stroškov pa bi proizvodnjo rad združil na enem prostoru.

A na občini poudarjajo, da je Rotisova ponudba za prostore na Trdnjavi neustrezna zaradi nefunkcionalnosti (če bi halo razdelili na pet enot, kot so zahtevali v ponudbi, bi bili posamezni deli zaradi pomanjkanja neposrednih izhodov na cestišče nefunkcionalni), oteženega dostopa za tovornjake, solastniških deležev dovoznih poti, pomanjkanja uporabnega dovoljenja za en del objekta ter nenazadnje zaradi nezmožnosti širitve objekta. Kočevski župan Vladimir Prebilič se je na Črnkovičeve besede o izgubi delovnih mest odzval: “Poudariti moramo, da je Občina Kočevje Črnkoviču ponudila dve rešitvi, in sicer nakup parcele v coni Lik 2, kjer je m2 17 EUR, ter lokacijo v neposredni bližini obstoječega Rotisa, kjer mu je bila ponujena cena 14 EUR po m2.” Dodal je, da se prokurist podjetja Rotis ni odločil ne za eno, ne za drugo.

Podjetniški inkubator Kočevje naj bi dodatne prostore potreboval zaradi polne zasedenosti trenutnih kapacitet, saj je trenutno zasedenih vseh šest proizvodnih hal (kar štiri ima v najemu Kolektor).

 

Komentarji