Rotis v naslednjem letu v novi hali

0
Foto: www.rotis-lj.si

Pred nekaj tedni je g. župan Prebilič obveščal slovenske gledalce na TV SLO 1 o uspehih Kočevskega gospodarstva in navedel, da halo gradijo Yaskawa, Hrženjak, Intersocks, da Melamin zaganja novo linijo, itd.

Žal je ponovno, kot že velikokrat, pozabil omeniti, da v Kočevju gradi tudi Rotis, ki ni prejel nikakršne finančne pomoči za izgradnjo proizvodnje hale, kot vsi zgoraj našteti.

Zato želimo ob tej priložnosti obvestiti prebivalce Kočevja, kaj se novega dogaja pri nas!

Rotis, podjetje, ki proizvaja aksialne ležaje in druge strojne dele, zaposluje trenutno okoli 180 delavcev. Že vrsto let podjetje deluje na treh lokacijah v Kočevju, kar s seboj prinaša visoke transportne stroške. V letu 2017 je prišlo do odločitve, da bo podjetje zgradilo novo halo, kjer bo na enem mestu združena celotna proizvodnja Rotisovih ležajev, druge proizvode pa bomo izdelovali na Nolik lokaciji.

Staro potrebo in željo po novih prostorih smo začeli uresničevati v letu 2017 z nastankom idejnega projekta. Ideja je nato prerasla v projekt, danes pa je le-ta že v fazi izvedbe. Konec meseca maja smo pridobil pravnomočno gradbeno dovoljenje in takoj pričeli s prvimi deli. Izdelali smo že temelje, sedaj postavljamo montažno betonsko konstrukcijo.

Proizvodna hala bo imela tlorisne površine 5000 m2, od tega bo 2000 m2 pokritih skladiščnih prostorov, poleg pa bo tudi poslovni del v dveh etažah. V proizvodni hali bodo tri proizvodne linije, in sicer glede na premer ležajev. Tako bo Rotis imel svojo proizvodnjo ležajev še bolj učinkovito in, kar je za nas najbolj pomembno, znižali bomo stroške, vezane na prevoze. Končno bomo uredili vizualno podobo podjetja, da bo ustrezala visoki kakovosti produktov, ki jih proizvajamo.

Komentarji