Test in nastavitev geometrije podvozja – optika

0

Nastavitev geometrije podvozja ali po domače »optika« pomeni prilagoditev podvozja po vnaprej določenih parametrih, za zagotavljanje pravilnega ohranjanja smeri vožnje in vodljivosti vozila.

Nastavitev geometrije podvozja ali po domače »optika« pomeni prilagoditev podvozja po vnaprej določenih parametrih, za zagotavljanje pravilnega ohranjanja smeri vožnje in vodljivosti vozila. S pravilno nastavitvijo podvozja dosežemo manjšo porabo goriva, manjšo obrabo pnevmatik in mehanskih sklopov podvozja. V AMZS PE Kočevje jo izvajajo strokovno usposobljeni mehaniki s pomočjo najsodobnejše naprave John Bean. Naprava je najnovejše generacije in omogoča pravilno nastavitev podvozja še tako zahtevnemu vozilu. Merilne tarče se nameščajo direktno na pnevmatiko in ne več na platišče. Na ta način se dosega večja natančnost opravljenih meritev. Z novim dvigalom lahko optiko opravljajo tudi na večjih in težjih vozilih.

Članom AMZS pri testu in nastavitvi pripada 20-odstotni popust na ceno storitve. Na storitev se je praviloma potrebno naročiti. Naročila in informacije sprejemajo na telefonskih številkah, 8930 840 in 8930 846.«

Komentarji