Salamijada na Sv. Ani 2015

0

V čudovitem, sončnem vremenu je v soboto 28.03.2015 na sv. Ani potekala že 15.tradicionalna salamiada.

V čudovitem, sončnem vremenu je v soboto 28.03.2015 na sv. Ani potekala že 15.tradicionalna salamiada. Privabila je številne ljubitelje te domače dobrote. Vseh tekmovalcev je bilo 27. Po dolgotrajnem ocenjevanju je pet članska komisija v sestavi Lovšin Alojz-Špiček, Divjak Janko, Mihelič Gregor, Mlakar Slavko, Belaj Janez, izbrala najboljšo salamo. Ta žlahtni naziv je dobila salama, ki jo je izdelal Žužek Janez iz Velikih Poljan. Drugo mesto je dobila salama lastnika Oberstar Borisa iz Goriče vasi. Tretje mesto pa je zasedel Šmalc Alojz iz Sušja. Posebej je potrebno omeniti, da so bile vse salame odlične kvalitete, zato je imela komisija zelo zahtevno delo. V konkurenci je bilo tako podeljeno eno zlato, 12 srebrnih in 5 bronastih priznanj. Pred razglasitvijo smo se za nekaj trenutkov spomnili tudi na dolgoletnega predsednika komisije Franca Čampa, ki je preminil lansko jesen. Ohranili ga bomo v lepem spominu, saj smo z njegovo pomočjo in znanjem, ki ga je nesebično delil med nas, dvignili kvaliteto suhomesnatih izdelkov na visoko raven.

  

Izbor 1                                                Pogled v prerez

V veliko pomoč pri organizaciji dogodka pa so sponzorji, ki nam vsako leto stojijo ob strani. Letošnji generalni sponzor je bil Šilc Trade d.o.o., ter ostali: Mesarija Arko, Linear, Košček, Pekarna Žulj, Klementina, Lesna galanterija Pogorelec in prostovoljci: ga. Milica Ponikvar, ki je s svojo trojko nahranila veliko lačnih ust, Šerif, ki je kot vsako leto poskrbel za transport ter neutrudnim harmonikašem.

– hvala vsem za vse! Sedaj pa – zavihajte rokave, vzredite prašiče, nabrusite nože in boj za naj salamo 2016 je uradno odprt!

 

Lovšin Leon

Komentarji