Šesta Urbanova Ribica

0

Ko je pred šestimi leti Gregor Ilc, nekoč odličen rokometaš Ribnice in Grosuplja, danes pa tajnik kluba, sicer profesor športne vzgoje na osnovni šoli, prišel na dan, da bi v Ribnici z mini rokometom otrokom čim bolj približali draži te igre, se mu ni sanjalo, da bo priljubljenost med najmlajšimi tako padla na plodna tla.

Petega decembra je potekala Šesta Urbanova Ribica, tako se imenuje turnir, z rekordno udeležbo, 30 ekip iz vse Slovenije.

Tekmovalni naboj med igro sicer obstaja, saj ga v to spodbuja podenje za žogo, a je, kot je dejal Gregor, cilj turnirja predvsem igra in druženje.

Pri četrtih razredih je prvo mesto osvojil RD Herz Šmartno, drugi je bil RD Riko Ribnica, tretji RK Jeruzalem. Pri petih razredih je zmagal RK Alples Železniki, drugi je bil Jeruzalem Ormož, tretji pa Rudar Trbovlje.

Pri tretjih razredih je bila uvedena novost, saj so ekipe igrale brez rezultata.

Med turnirjem so se otroci v zabavnem kotičku lahko pomerili v spretnostnih in zabavnih igrah ter ročnem nogometu.

Najboljše ekipe so prejele pokale, z žrebom pa sta reprezentanta Jan Grebenc in Nik Henigman podarila številne praktične nagrade, med drugim tudi svoja klubska dresa.

Na turnirju so se s svojo plesno točko predstavile tudi plesalke ribniškega Bolera.

»Med turnirjem je bila organizirana tudi promocija Strpnosti v športu, ker smo navijače – starše ozaveščali o pomembnosti športnega navijanja in primernega odnosa do sodnikov, nasprotnikov, trenerjev,» je ob še enem odlično organiziranem turnirju sklenil Gregor Ilc.

I. L.

Komentarji