Sibor Inotherm na Svetovnih igrah – Wroclaw 2017

0

Med 20.7. in 30.7. 2017 so v mestu Wroclaw na Poljskem potekale 10. Svetovne igre (SVI). Gre za tekmovanje, ki poteka vsaka štiri leta in na katerem je sodelovalo 3500 tekmovalcev iz 100 držav in 31 različnih športov. Eden izmed športov je bil tudi ju-jitsu, iz katerega se na igre uvrsti samo 6 najboljših v kategoriji po svetovni lestvici. Slovensko reprezentanco je na SVI zastopalo 16 tekmovalcev iz 6 športov. Iz ju-jitsa so bili na SVI izbrani 4 tekmovalci: Tim Toplak in Lah Benjamin v ju-jitsu borbah ter članici Sibor Inotherm Patricija Delač in Sara Besal v duo sistemu ženski pari. Za naši članici, ki sta še obe mladinki, je bila že uvrstitev na SVI velik uspeh, dobra uvrstitev med prve tri pa

bi bila samo še uresničitev sanj vsakega športnika.

Naši članici sta imeli borbe drugi tekmovalni dan, v soboto 29.7.2017. Po temeljitem ogrevanju sta imeli v prvem krogu borbo proti Nemkama, ki sta ju po izenačenem boju premagali z 88,5:90, kar je bila velika zmaga proti dobri uvrstitvi. V drugi borbi v skupini pa sta bili nasprotnici manj znani Vietnamki, ki sta jih z lahkoto premagali. Slednje je pomenilo prvo mesto v skupini in borbo proti drugo uvrščenima Tajkama iz prve skupine. Borba proti Azijkam se je pričela s previdnostjo do nasprotnic, saj sta Tajki na ogrevanju prikazali dobro tehniko. Vendar se je že v začetku videlo, da sta naši članici boljši, kar je na koncu pokazal tudi rezultat in uvrstitev v finale SVI, kar je bilo nad vsemi pričakovanji pred tekmo.

V popoldanskem finalu pa sta ju čakale že več let nepremagljivi dvojčici Bečirovič iz Avstrije. V borbe sta naši članici odšli z željo presenetiti nasprotnici in prikazom najboljšega boja do sedaj. Kljub dobrem ogrevanju in pripravi na boj se je že v začetku videlo, da sta Avstrijki boljši, kar se je izkazalo tudi na koncu.

Kljub temu sta Sara Besal in Patricija Delač osvojili drugo mesto na SVI, kar je pomenilo najboljši dosežek za slovenski ju-jitsu in seveda tudi za Sibor.

Še enkrat se zahvaljujemo sponzorjem prvenstva INOTHERM, BUDOSHOP, ELDAMEDO, PLINOVODI, TRIGLAV, SAVA, NLB, ROTIS, CROCS, POSPLASTIKA, MELAMIN ter ostali sponzorji, ki so pomagali pri udeležbi na tem in vseh ostalih tekmovanjih.

SIBOR INOTHERM

Elvis Podlogar

Komentarji