Simon Kersnič zasedel odlično 2. mesto

0

Prejšnjo soboto in nedeljo, 15. in 16. septembra 2018, se je pod okriljem Teniškega kluba Kočevje odvijalo Dolenjsko prvenstvo v tenisu Kočevje 1000, na katerem se je – malo za šalo, malo zares – splačalo boriti za prva tri mesta. Namreč, poleg odličnih pogojev za igro – sončno vreme in prav prijetna temperatura – je na najboljše čakal nagradni sklad, ki je znašal kar 1.000 EUR. Prvi je s turnirja odšel bogatejši za 500 EUR, drugouvrščeni za 250 EUR, tretjeuvrščeni pa za 150 EUR. Poleg denarne nagrade so tekmovalci prejeli tudi lesene pokalčke, nastale izpod rok g. Kobola.

Prijavilo se je 22 neregistriranih igralcev tenisa iz cele Dolenjske, nekaj jih je bilo tudi iz Kočevja in Ribnice. Več kot odlično drugo mesto je osvojil Kočevec Simon Kersnič, ki je v finalu moral priznati premoč Novomeščanu, Simonu Deželanu, čeprav je moral v drugem setu premoč priznati našemu Kersniču. Nazadnje je le zmagal z 2:1 v setih, in sicer 6:1, 2:6 in 10:6. Tretje mesto in 150 EUR je pripadalo Igorju Rusu.

Celoten turnir je organiziral in vodil Renato Južnič, ki se je resnično potrudil in vrhunsko poskrbel za tekoč potek turnirja in za zadovoljstvo tekmovalcev.

N.Š.

Komentarji