Sklep praznovanj pri Novi Štifti

0

Ob letošnjem jubileju 100 letnici prihoda frančiškanov k Novi Štifti smo ta vikend pripravili sklepno prireditev.

Ob letošnjem jubileju 100 letnici prihoda frančiškanov k Novi Štifti smo ta vikend pripravili sklepno prireditev.

V soboto 4. oktobra zvečer smo prisluhnili oktetu Gallus, ki so pripravili čudovit glasbeni večer v cerkvi Marije Vnebovzete.

V nedeljo 5. oktobra  popoldan ob 15.00 na frančiškovo in rožnovensko nedeljo pa smo obhajali slovesno bogoslužje s procesijo, katero je vodil provincial in novi ljubljanski nadškof in metropolit Stane Zore. Na začetku svete maša sta novega nadškofa in vse vernike najprej pozdravila rektor svetišča pater Niko Žvokelj in sodraški župan g. Blaž Milavec.

   

Nadškof Stane Zore pri Novi Štifti                oktet Gallus Nova Štifta

Pri darovanju svete maše so somaševali številni duhovniki in verniki, ki so prišli od blizu in daleč, da pozdravijo novega nadškofa, med udeleženci slovesnosti so bili tudi vsi župani Ribniške doline, župan občine Sodražice, Ribnice in Loškega potoka. Novi nadškof je v pridigi orisal podobo in življenje frančiškanov,ter njihova načela, živeti kot katoličani, kot bratje. Poseben pečat slovesnosti pa je dala godba iz Dobrepolja, ki je sodelovala pri bogoslužju. Po končani slovesnosti so se vsi prisotni zadržali pod stoletnimi lipami, kjer so se v prijetnem vzdušju ob zvokih dobrepoljske godbe pogostili z dobrotami domačih gospodinj in poklepetali med seboj in z novim nadškofom.

Vsem, ki ste se skozi celo leto udeleževali prireditev in dogodkov ob 100 obletnici prihoda frančiškanov k Novi Štifti se najlepše zahvaljujemo. Zahvala velja tudi vsem in vsakemu posamezniku, ki ste kakorkoli pripomogli k uspešni izvedbi dogodkov in prireditev. Posebna zahvala generalnemu donatorju podjetju Inotherm iz Prigorice.

generalni donator prireditev pri Novi Štifti, 2014

  

www.inotherm.si 080 21 71

Predstojnik frančiškanskega samostana Nova Štifta

Marijan Cvitak

marijan.cvitak@ofm.si 041 739 595

Vljudno vabljeni na Novo Štifto

Mir in dobro.

Komentarji