SPREJEM PRVOŠOLCEV NA OŠ OB RINŽI IN PODRUŽNICAH

0

Prvi šolski dan nam je postregel z dežjem, ampak to ni omajalo dobre volje učencev, ki so po poletnih počitnicah znova prestopili šolski prag.

Prvi šolski dan nam je postregel z dežjem, ampak to ni omajalo dobre volje učencev, ki so po poletnih počitnicah znova prestopili šolski prag. Polni energije in veseli, da ponovno vidijo sošolce, so napolnili šolske hodnike.

Na centralni šoli se je sprejem prvošolcev se je začel s predstavo o sivem zajčku, ki je postal prvošolec. Zanje so jo uprizorile vzgojiteljice in učiteljice 1. triade. Zbrane sta nagovorila ravnateljica mag. Darja Delač Felda ter župan Občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič. Ta je prvošolcem tudi podelil zastavice in jim zaželel uspešen začetek šolskega leta. Razredničarki in vzgojiteljici so učence nato odpeljale v svoje razrede, na stopnicah pa so jih v špalirju pričakali učenci 2. in 3. razredov, ki so jim navdušeno mahali z rumenimi rutkami. Tam so se učenci tudi spoznali in se posladkali z okusno tortico. Otroci so bili 1. šolskega dne zelo veseli, solzic skorajda ni bilo.

Tudi za prvošolčke na podružnicah je bil ponedeljek prav poseben dan. Na podružnični šoli v Livoldu smo sprejeli 11 novih šolarjev, v Kočevski Reki pa 5. Dan jim je popestrila lutkovna igrica o zajčku, obisk naše ravnateljice in podravnateljice. Prvošolčki so od župana dobili v dar zastavico občine Kočevje ter se posladkali s tortico.

Vsem učencem želimo, da bi jim bilo v šoli prijetno in zanimivo ter da bi se jim dogajale same dobre stvari.

Novinarski krožek OŠ Ob Rinži

Komentarji