Turnir male odbojke v Kočevju, 14. 4. 2018

0

V soboto, 14. 4. 2018, so naši mali odbojkarji gostili turnir 2. kroga za mesta, kjer so nastopile še ekipe Krka I in II ter Žirovnice.

Prvo tekmo smo igrali proti starim znancem, ekipi Žirovnice, ki nas je na zadnjem turnirju premagala in potisnila v repasažni del, tako da smo bili odločeni, da jim vrnemo z enako mero. Naša prva četverka, Jan C., Jan R., Nejc in Rok je odlično odigrala celoten niz, tako da smo zmagali z dokaj prepričljivih 25:21. Celotna ekipa je odlično igrala v polju, v napadalnih akcijah pa sta se najbolj izkazala Rok in Jan R. Ker ima ekipa Žirovnice drugo postavo izredno slabo, smo tudi drugi niz gladko zmagali 25:4. Tako smo čakali zmagovalca druge tekme, med Krko I in II. Seveda je tekmo zmagala ekipa Krke I, proti kateri smo se pomerili za prvo vstopnico za uvrstitev med 16 ekip v Sloveniji. Tekma je bila izredno napeta in odbojka je bila že na zavidljivem nivoju, saj sta obe ekipi dobro igrali v polju in reševale nekaj težkih žog. Odbojkarji Krke so za dve glavi višji od naših palčkov, kar pa le-teh ni prestrašilo. Pravilno so se postavljali v igrišču in reševali močne udarce nasprotnikov. Žal je ob koncu napako v napadu storil naš najučinkovitejši igralec Rok in niz smo izgubili 27:25. Tudi drugi niz, kjer so nastopili Matevž, Ian, Anej, Mark in Peter je postregel s pravo dramo, ki pa se je tokrat izšla po naših željah – zmaga 25:23. Tako je o zmagovalcu odločal zopet tretji niz, ki je bil kopija prvega. Naši mali odbojkarji so se odlično upirali favoriziranemu nasprotniku, žal pa nam je na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče in niz smo izgubili 25:23. Tako je o napredovanju med 16 najboljših ekip odločala zadnja tekma med Kočevjem in zopet Žirovnico. Kljub strahu naših fantov, da se bo ponovila zgodovina prejšnjega turnirja, kjer nas je izločila ravno Žirovnica, so odlično odigrali prvi niz in tudi tokrat zmagali 25:21, kar je že skoraj pomenilo gotovo uvrstitev med 16 ekip v Sloveniji. Tudi druga postava je odigrala resno in niz gladko zmagala 25:2 in veselje naših fantov se je lahko pričelo. Naslednji turnir, 3. krog za mesta, bomo odigrali 12. 5. 2018, kjer bomo skušali priti na prvi dve mesti, kar bi pomenilo končno »borbo« za 9. mesto, kar bi predstavljal velik uspeh za naše male odbojkarje.

V nedeljo, 22. 4. 2018, se bo v dvorani OŠ Zbora odposlancev od 11.00 dalje odvijal pomemben polfinalni turni za naše mini odbojkarje. V primeru osvojitve prvega ali drugega mesta bi se uvrstili med 4 najboljše ekipe v Sloveniji.

Gledalci vabljeni v čim večjem številu, da bi z navijanjem popeljali naše odbojkarje k še boljši igri.

Aleš Drobnič

Komentarji