Turnir MALE odbojke v Kočevju

0

V soboto, 26.11.2016, je bila članska ekipa MOK Kočevja prosta, zato pa so imeli prvi turnir naši mali odbojkaši (otroci letnik 2004 in mlajši). V ŠD Gaj smo se v prvi tekmi pomerili z ekipo ŠD Brezovica in gladko izgubili z rezultatom 2:0. Naša prva postava Jure, Val, Nejc in Rok, je v začetku niza še držala korak z za glavo višjim nasprotnikom, v sredini niza pa se je poznala neuigranost naše četverke, saj je prihajalo do nesporazumov pri sprejemu in podaji, tako da smo uspeli zbrati le 16 točk. V drugem nizu so se gledalcem predstavili še Jan, Mark, Enej, Matevž in Marin. Začetek niza je bil zopet zelo obetaven, vendar žal nismo uspeli dobre igre zdržati skozi celoten niz in žal izgubili s 25:13.

V drugi tekmi smo se pomerili z ekipo ACH Zmajčki II. Tokrat smo uspeli zmagati z rezultatom 2:1. V prvi postavi je na mesto Vala zaigral Jan, ki je prinesel dodatno stabilnost pri sprejemu servisa. V napadu sta se z odličnimi zabijanji izkazala predvsem Jure in Rok, v polju pa se je z borbeno igro izkazal Nejc. Prvi niz smo gladko zmagali s 25:13. Žal naši drugi postavi ni uspelo ponoviti solidne igre, ki so jo prikazali v prvi tekmi in proti enakovrednemu nasprotniku so gladko izgubili s 12:25. V tretjem nizu smo zopet prikazali odlično odbojko, vendar se nasprotnik ni in ni hotel predati. Šele ko smo na servisu zamenjali Jana in Vala, je slednji z odličnima skrajšanim in dolgim servisom dosegel dva asa in nasprotnik je bil premagan – rezultat 25:16.

Zadnja tekma med nami in starimi znanci ŠD Brezovica je odločala o napredovanju v naslednji krog. Prvi niz je postregel z zelo izenačeno odbojko, kjer sta se ekipi neprenehoma izmenjevali v vodstvu. Naši fantje, ki so bili za glavo manjši od visokoraslih Brezovčanov, so z izredno domiselnimi napadalnimi akcijami dosegali točke (predvsem Jure in Rok), v polju pa je predvsem Rok rešil nekaj skorajda nemogočih žog. V končnici niza smo bili popolnoma izenačeni do rezultata 25:23, ko so nasprotniki po težki borbi osvojili točko in povedli s 24:23. V naslednjem napadu je Rok odlično napadel, vendar so nasprotniki po velikem čudežu žogo uspeli vrniti na našo stran, kar je zmedlo naše fante, ki so z napako zmago podarili Brezovici. V drugem nizu žal naši fantje niso bili kos nasprotniku in v naslednji krog je napredovala Brezovica.

Na turnirju so za našo ekipo nastopili in dosegli naslednje točke: Jure Kalan (2004, 15 točk), Nejc Levstik (2007, 4 točke), Val Selan (2004, 4 točke), Rok Drobnič (2006, 16 točk), Enej Kranjc (2005, 4 točke), Jan Rifelj (2007, 2 točki), Matevž Curl (3 točke), Mark Božič (2005, 2 točki) in Marin Dervišević (2006, 1 točka).

Kljub vsemu, pa za našo ekipo ni konec tekmovanja, saj lahko napredujemo po »repasažni« veji, kjer bomo že 10.12.2016 poizkušali zmagati na turnirju proti ekipam ACH Zmajčki II, Kostanjevica na Krki in Mokronog.

Aleš Drobnič, MOK Kočevje

Komentarji