Turnir MINI odbojke v Kočevju

0

V soboto, 14.01.2017, smo gostili turnir mini odbojke, in sicer v ŠD Gaj. Na turnirju so nastopile ekipe ŠD Brezovica mini, OK Žirovnica in OK Salonit Anhovo. V primeru osvojitve 1. ali 2. mesta bi se že uvrstili med osem najboljših ekip v Sloveniji.

Prvo tekmo smo odigrali proti ekipi ŠD Brezovica mini in zmagali z rezultatom 3:0 (25:19, 25:16, 25:23). V prvem nizu je naša najmočnejša postava Nejc, Jan in Rok odlično začela in z močnimi napadi Roka, hitro prišla do prednosti. V sredini niza se je v igro prikradlo nekaj nesigurnosti, kar so igralci Brezovice s pridom izkoristili in se približali našim fantom. Z nekaj dobrimi servisi in reševanji sta se izkazala tudi Nejc in Jan, Rok pa je še vedno nizal točke z napadom. V drugem nizu so na igrišče stopili Ian, Anej in Matevž ter presenetili vse zbrane v telovadnici. Odlični servisi Matevža in požrtvovalna igra Iana in Aneja so nam prinesli gladko zmago v drugem nizu in zmago na tekmi. V tretjem nizu so na igrišče zopet stopili Rok, Nej in Jan, katerega pa je zamenjal Matevž. Kljub neprepričljivi igri smo uspeli niz zmagati s 25:23.

Drugo tekmo smo igrali proti ekipi Žirovnice. Zmaga bi nam že zagotovila vsaj drugo mesto na turnirju in napredovanje. Pomembnost tekme se je močno poznala pri naših fantih, saj so Nejc, Rok in Jan delali nerazumljive napake in točke podarjali nasprotniku. Ekipa Žirovnice po višini ni višja od naših fantov, vendar pa je izredno dobra v igri v polju, kjer za njih ni izgubljene žoge. Žal smo tako prvi niz izgubili s 25:19. Zopet nas je presenetila druga postava, kjer je na mestu Iana zaigral Marin, ki je zopet zmagala z rezultatom 25:9 in omogočila naši prvi postavi, da se odkupi za slabšo predstavo v prvem nizu. Žal se tudi tokrat ni izšlo po naših željah, saj smo v končnici niza močno popustili in od izenačenja 17:17 nismo osvojili niti točke in zmaga je odšla v Žirovnico.

V tretji tekmi je bila ekipa Salonita Anhovo prevelik zalogaj za naše mladce, ki so tekmo izgubili z rezultatom 3:0.

Na turnirju smo tako osvojili 3. mesto in se uvrstili v finale repasaža, kjer se bomo pomerili z ekipo Brezovice in še dvema ekipama iz vzhodnega dela Slovenije. Turnir bo potekal 1. aprila. V primeru osvojitve prvih dveh mest se bomo uvrstili na polfinalni turnir (med 8 najboljših ekip Slovenije).

V soboto začnemo s tekmovanjem tudi v članski selekciji, kjer bomo šli na težko gostovanje k ekipi Škofje Loke, v dopoldanskem času pa se bodo naši MALI odbojkarji pomerili na turnirju v Žirovnici.

Aleš Drobnič, MOK Kočevje

Komentarji