Uspeh dijakov Gimnazije in srednje šole Kočevje na 15. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma

0

V sredo, 31. januarja smo se dijaki četrtega letnika PTI ekonomski tehnik pod mentorstvom učiteljice Helene Marolt udeležili 15. mednarodnega festivala Več znanja za več turizma, ki je potekal v sklopu sejma Natour Alpe-Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Letošnji naslov festivala je bil Turizem in kultura, za udeležbo pa je bilo potrebno pripraviti projektno nalogo, promocijski video spot in turistično stojnico s promocijo svojega turističnega produkta. Mednarodnega festivala tekmovalne narave se je udeležilo 40 srednjih in višjih šol iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore.

Dijaki GSŠ Kočevje smo se predstavili s svojim turističnim produktom Po sledeh Starih Kočevarjev do Krokarja. Predstavljali smo tedenski pohod skozi stare Kočevarske vasi, kjer bi turisti emotivno in aktivno spoznavali življenje nekoč, ko so bile te vasi polne prebivalcev, njihovo zgodovino in kulturo. Pohod bi zaključili pri pragozdu Krokar, ki je svoje mesto našel tudi na Unescovemu seznamu naravne dediščine. Naš turistični produkt je oblikovan za pohodnike, kolesarje, jezdece konj in konjsko vprego. S svojim projektom upamo, da smo priložili svoj kamenček v mozaiku razvoja in prepoznavnosti Kočevske kot edinstvene turistične destinacije trajnostnega turizma. S pripravami na tekmovanje smo se veliko naučili o Starih Kočevarjih in njihovi kulturi ter obiskali vse vasi, skozi katere bo potekala naša pot.

Na tekmovanju smo se odlično odrezali in dobili srebrno priznanje. Veseli smo svojega uspeha, pa tudi novih spoznanj o naši Kočevski in o tem, kako oblikovati turistični produkt in ga predstaviti trgu. Zahvaljujemo se vsem, ki so nam na tej poti do uspeha pomagali, posebej Javnemu zavodu za turizem in kulturo Kočevje in gospe Nevenki Klun.

Ažbe Jurkovič 4. EKT

Komentarji