V Dolenji vasi zmagala Bartol in Cebin

0

Tako kot vedno, letos pa še posebej, so se člani Športno turističnega društva Lončar iz Dolenje vasi imenitno izkazali pri organizaciji že 17. teka Po lončariji.

Množično rekreativna prireditev šteje za Pokal Dolenjske. Popoldanski tek po močnemu nalivu in množici domačinov na startu oziroma cilju ter ves čas ob 9,4 kilometra dolgi progi, je pritegnili natanko 203 tekmovalce. Na krajši razdalji je pred tem teklo okoli sto mlajših, skupaj s pohodniki pa je bilo vseh udeležencev okoli 350, kar je največ doslej.

Za posladek na tekaški torti sta v absolutni konkurenci poskrbela domača tekmovalca, pri članih je prepričljivo s časom 30 minut 44 sekund in osem stotink slavil pred leti prvo ime triatlona v Sloveniji, Bojan Cebin, član TK Inles Riko. Bojan je na vrhuncu svoje mladinske kariere pred desetimi leti zmagal na teku v Dolenji vasi, takrat z rekordom proge, 28 minut 15 sekund, ki ga ni še nihče podrl, istega leta pa je postal tudi svetovni prvak v duatlonu do 23 let. »Ja, leta res hitro minevajo. Lepi spomini na tisti čas ne bodo zbledeli, seveda pa me še kako veseli današnja zmaga. Po tretjem kilometru sem pospešil in do konca zlahka pred zasledovalci pretekel to sicer ne preveč zahtevno progo,« je na cilju dejal Cebin, ki je končal arhitekturo, sedaj pa mu ostane več časa za šport. Za Bojanom se je na drugo mesto uvrstil nekajkratni zmagovalec dolenjevaškega teka Darko Kraševec iz Ivančne Gorice, tretji je bil Matjaž Arko iz Sodražice. 15-letna Monika Bartol ni imela konkurence pri ženskah. Prva je prečkala ciljno črto s časom 35 minut in 33 sekund, na drugo mesto se je uvrstila Breda Škedenj (Novo mesto), na tretje pa Mateja Ožanič iz Kočevja.

»Kot vidite, je prireditev uspela v vseh pogledih,« je bil več kot zadovoljen Samo Pogorelc, predsednik Turistično športnega društva Lončar. Tudi letos so bili pripravljeni pri organizaciji pomagati številni domačini, za kar se jim posebej zahvaljuje.

(mgć)