V društvu Veter so Breg pri Ribnici tudi letos očistili smeti

0

Tako kot že mnogo let doslej so člani društva Veter tudi letos v aprilu organizirali čistilno akcijo. Akcije so se udeležili odrasli, največ pa je bilo pridnih otroških rok! V skupinah so se podali na različne konce vasi. Napolnili so kar nekaj vreč z odpadki, največ je bilo plastike. Največ smeti so pobrali ob Bistrici ter ob cesti Breg do industrijske cone, kjer je označen konec mesta Ribnica.

Med odvrženimi predmeti sta bila, poleg številnih praznih škatlic cigaret, cigaretnih ogorkov in lončkov jutranje kave, ki jih iz avtov na križišču pred industrijsko cono odmetavajo nevestni vozniki, tudi mobilni telefon in zgoščenka.. Med vsemi smetmi pa smo se najbolj razveselili zavrženih 20 EUR, s katerimi so po koncu akcije otrokom kupili sladoled. No, saj so si ga s svojim pridnim delom in vzornim odnosom do okolja zaslužili v vsakem primeru.

Odpadkov je bilo letos manj, kar je rezultat tako skrbne vsakoletne akcije kot tudi vedno bolj odgovornega odnosa ljudi do okolja. Po končani akciji so člani društva Veter za vse udeležence akcije poskrbeli z odlično domačo malico. Člani društva vabijo vse, da se jim v akciji in prijetnem druženju pridružijo zopet v naslednjem letu. Sovaščane in sokrajane pa naprošajo, da vsakodnevno skrbijo za čistočo in neokrnjenost naše lepe doline.