V Kostelu so letos tekli že dvajsetič

0

Turistično športno društvo Kostel je 1. oktobra pripravilo v sodelovanju z Društvom Marathon iz Novega mesta 20. mednarodni obkolpski tek za pokal Vzajemne in Pokal občine Kočevje, združen s pohodom in kolesarjenjem. Tek obeležuje občinski praznik občine Kočevje, dan, ko so se v Kočevju leta 1943 oblikovali temelji slovenske države in šteje za Pokal Dolenjske.

V lepem sončnem dnevu se je zbralo 152 tekačev, okoli trideset pohodnikov in prav toliko kolesarjev. V otroških kategorijah od cicibanov do mladincev, je štartalo 36 tekmovalcev. Največ jih je prišlo iz Osnovne šole ob Rinži iz Kočevja. V kategorijah odraslih se je teka udeležilo 117 tekačic in tekačev. Najhitrejši je premagal štirinajstkilometrsko progo v dobrih petdesetih minutah.

Zmagovalka teka v absolutni kategoriji, kar pomeni, da je v cilj pritekla kot prva ženska, je Mateja Ožanič iz Delnic, najhitrejša Kočevka je Anita Ofak. Pri moških je bil najhitrejši Gregor Simčič, najhitrejši Kočevar pa Andraž Medvešek. Najmlajši tekač na štirinajstkilometrski progi je napolnil 17 let, najstarejši 74.

Pokale, priznanja in praktična darila sponzorjev so zmagovalcem izročili podžupan Občine Kočevje, Predrag Bakovič, podžupan občine Kostel Aljoša Beljan, predsednik Udruge za šport, rekreaciju i turizam »Kupa«, Davorin Klobučar in predsednik Turistično športnega društva Kostel, dr. Stanko Nikolič.

Dr. Stanko Nikolič kar ni mogel skriti svojega navdušenja nad vsako leto večjo udeležbo. Zagotovil je, da ta jubilejni dvajseti tek ni zadnji in povabil vse prisotne na naslednji enaindvajseti obkolpski tek.

Komentarji