V NK Ribnica so vstopili v novo sezono

0

Zakorakali smo v september in s tem v novo nogometno sezono 2019/2020. Nogometna liga se je že pričela in ekipe so vknjižile prve zmage; selekcija U13 in U10 sta prepričljivo zmagali doma, selekcijo U9 čaka prva tekma konec septembra.

Selekcija U10 v novi sezoni s trenerjem Tonijem.

Klub je v letošnji sezoni bogatejši za veliko novih igralcev, pod našimi barvami trenira in nastopa že 70 otrok. Priprave na novo sezono so v teku, ekipe trenirajo po načrtih, ki jih je klub oblikoval v sklopu programa za letošnjo sezono. V nogometu so v novi sezoni 2019/2020 oblikovane štiri selekcije, U15, U13, U10 in U9, v futsalu pa pet selekcij – U15, U13, U11, U9 in U7-U6.

Treningi nogometa potekajo na stadionu Ugar, treningi futsala pa v vrtčevski dvorani ŠCR, dvorani POŠ Dolenja vas, dvorani OŠ Velike Lašče, dvorani OŠ Stara Cerkev ter na zunanjih igriščih Grič in Dolenji Lazi.

V novi sezoni smo okrepili trenersko ekipo, ki se ji je pridružil Srečko Rajšel, trener z dolgoletnimi izkušnjami in uspehi in še posebej predan delu z najmlajšimi – pod njegovim okriljem trenirajo vrtčevski otroci, prvošolci in drugošolci.

Najmlajši nogometaši s trenerjem Srečkom.

V klubu tako v novi sezoni nad napredkom mladih nogometašev in futsalerjev bdi 5 trenerjev, poleg Srečka Rajšla še Lado Grgurič, Toni Poje, Primož Košir in David Košmrl.

Vsem ekipam želimo uspešno sezono v vseh pogledih – brez poškodb, v dobrem duhu fairplaya in uživanju ob igranju nogometa in futsala.

Novo šolsko leto smo začeli v NK Ribnica na prav poseben način – kar 40 naših članov si je lahko ob podpori sponzorja NLB v petek, 6. septembra, v polnih Stožicah brezplačno ogledalo nogometno kvalifikacijsko tekmo za EP 2020 med reprezentancama Slovenije in Poljske. Skupno 2000 navijačev, med katerimi smo bili tudi športni klubi, ki jih NLB podpira v okviru projekta Šport mladih, smo z navijanjem ustvarili nepozabno vzdušje, naše fante popeljali do zmage, za naše otroke pa z ogledom tekme pripravili edinstveno izkušnjo. Domov smo se zadovoljni vračali v zgodnjih jutranjih urah. Po izjavah otrok, ki že od malih nog živijo nogomet, si lepšega začetka šolskega leta ne bi mogli predstavljati. Tega se zavedajo tudi v NLB, kjer z veseljem že dolga leta podpirajo šport, peto leto zapored pa vodijo tudi lasten projekt NLB Šport mladih, v katerega smo bili v sezoni 2018/2019 vključeni tudi v našem klubu.

Najmlajši nogometaši s trenerjem Srečkom.

Podprite naše delo z mladimi ribniškimi nogometaši

Prejete vadnine in sofinanciranje iz javnih sredstev ne pokrijejo delovanja društva v celoti, zato je naše delo zelo odvisno od prostovoljnega dela in od podpore lokalnega okolja, donacij podjetij in posameznikov. Podjetja in posameznike zato naprošamo, da s finančnim prispevkom – donacijo v kakršnikoli višini izkažejo podporo našemu delu, mi pa se zavezujemo, da bodo prispevana sredstva namensko, varčno in transparentno porabljena. Donacijo lahko prispevate na: NOGOMETNI KLUB RIBNICA, Breg pri Ribnici na Dol. 64, 1310 Ribnica, TRR SI56 0232 1026 2225 003 pri NLB d.d.

Mateja Rovan, NK Ribnica

Komentarji