V vseh pogledih še eno uspešno leto Kluba Sibor Inotherm

0

Vodstvo kluba borilnih veščin Sibor Inotherm, že dalj časa enega najbolj uspešnih športnih družin na Kočevsko-Ribniškem, je v prostorih TIC Jezero v Kočevju pripravilo sprejem za nosilce najžlahtnejših kolajn z letošnjih številnih mednarodnih tekmovanj. Bera slednjih je bila kar izdatna, največ v kadetskih in mladinskih skupinah. Ob podelitvi priznanj najboljšim, je Elvis Podlogar, prvi mož kluba, poudaril, da člani Siborja uspehe žanjejo kot po tekočemu traku, kar ni slučajno, saj pot do stopničk vodi preko temeljitega in načrtnega dela, ob pomoči stroke in podpori staršev ter seveda velikih prizadevanj tekmovalcev samih. V dvanajstih letih je klub na tekmovanjih doma in v tujini osvojil kar 2.430 bronastih, srebrnih in zlatih kolajn, je s komaj verjetnimi številkami postregel Podlogar.

Oktober in november sta bila meseca najboljše žetve letošnje, v vseh pogledih, izjemne sezone, še poudari Elvis Podlogar. Na svetovnem članskem prvenstvu v ju-jitsu na Švedskem sta Lovro Divjak in Matic Jakšič v duo sitemu v močni konkurenci domov prinesla bronasti kolajni, evropskega prvenstva za kadete in mladince v Bologni pa si bo najbolj zapomnil Vid Belič iz Kočevja, ki je v skupini do 81 kilogramov med mladinci postal evropski prvak. Evropska prvaka sta postala tudi kadeta Gal Košir (Ribnica) in Andraž Žlindra (Sodražica), debitanta Nika Kotar (Kočevje) in Luka Čirovič (Ribnica) pa sta med kadeti v mešanih parih osvojila naslov evropskih podprvakov.

Koledar tekmovanj je v prihodnjem letu skoraj zaseden. Največja izziva bosta zagotovo svetovno in evropsko prvenstvo. »Kadeti, mladinci in člani se že spogledujejo s svetovnim prvenstvom, ki bo tokrat zelo daleč, v glavnemu mestu Emiratov, Abu Dhabiju, kraj evropskega prvenstva pa še ni določen. Drugače se bomo kot vedno udeležili pokalnih in drugih tekmovanj po Evropi, s težo različnih tekmovanj doma,« razlaga Podlogar, ki je tudi podpredsednik Ju-jitsu zveze Slovenije. Ob sprejemu se je še enkrat javno zahvalil staršem za njihovo podporo. »Brez tako velike pomoči staršev, ne bi bilo vseh teh uspehov,« je dejal. Seveda se pod uspeh kluba in posameznikov podpisujejo tudi trenerji, poleg Podlogarja še Toni Ambrožič, Vitja Gričar in Boštjan Divjak.

Pavel Perc, predsednik Ju-jitsu Zveze Slovenije, je imel besede pohvale na račun dela kluba, ki je po vseh kazalcih lahko vzor vsem drugim. »Rast kluba in predvsem dosežki v vseh kategorijah so primer, kateremu lahko sledijo tudi drugi,« so besede pohvale. Njegov nagovor je bila priložnost, da je višje (rjave) pasove izročil Andražu Žlindri, Galu Koširju in Luki Čiroviču, Vidu Beliču pa črni pas.

Težo sprejema ob zaključku sezone, ki je postregel z inventuro opravljenega v letu 2018, so se udeležili tudi župani Sodražice, Ribnice in Kočevja. »Vsem prejemnikom kolajn in tudi tistim, ki so na tej poti, še posebej pokroviteljem kluba in seveda staršem, želimo veliko uspeha v prihodnji sezoni,« so v nagovorih povedali Blaž Milavec, Samo Pogorelc in Vladimir Prebilič. Ob obdaritvi najboljših so obljubili, da bodo lokalne skupnosti po svojih zmožnostih še naprej podpirale delo z mladim in budno spremljale njihove dosežke.

(mgć)

Komentarji