V ZD Kočevje včeraj od 12.30 (skoraj) nikogar od zaposlenih

0

Ker polemiki glede poslovanja in odnosov v Zdravstvenem domu Kočevje ni videti konca, so se v Svetu zavoda odločili za izvedbo notranjih revizij za ugotavljanje pravilnosti delovanja sistema pri izplačevanju plač, in sicer v obdobju od 1. 8. 2008 do 31. 12. 2017, pa tudi za ocenitev delovnih mest ob prehodu na nov plačilni sistem z 21. septembrom 2009. Tatjana Jevševar, državna notranja revizorka, je poročilo o ugotovitvah predložila septembra 2018. O ugotovitvah poročila je pisal že časopis Kočevska, nanje pa se je pred dvema dnevoma na našem spletnem portalu ( tukaj ) odzvala nekdanja direktorica ZD Kočevje, Andreja Rako, zato ta del pustimo ob strani.

Zmotilo pa nas je nekaj, kar je za prebivalce občine Kočevje s strani zavoda, kot je Zdravstveni dom Kočevje, zelo neodgovorno, nedopustno in skoraj neverjetno, da si kaj takega sploh lahko dovoli.

Namreč, včeraj, 15. 11. 2018 je direktorica Zdravstvenega doma Kočevje – na prošnjo predsednice Sveta zavoda ZD Kočevje, Ane Kosten – sklicala zbor vseh zaposlenih v ZD Kočevje v Kulturnem centru Kočevje. Na delovni dan, v četrtek, in to ob enih popoldne. Kaj pa pacienti? Kot kaže fotografija, je bila na zboru prisotna tudi reševalna ekipa nujne medicinske pomoči… Zakaj so bili zaposleni zbrani ob tako »nesrečnem« času (»dnevnem« in »obdobnem« – bliža se namreč čas volitev), pa presodite sami.

Uredništvo

Komentarji