Vaški dom tudi uradno odprt

0

Kar nekaj let so bile samo sanje in močna želja, da bi imeli vaščani svoj vaški dom.

Kar nekaj let so bile samo sanje in močna želja, da bi imeli vaščani svoj vaški dom.

Prostor za prijateljska druženja in druge priložnosti ter potrebe, kraj kamor bi zahajali radi in se veseli vračali na svoje domove. Potem se je zgodilo, da so se te dolgoletne sanje  pričele uresničevati. Po dolgih letih so postale resničnost, kajti dom se je pričel končno graditi.

Bile so dve možne lokacije, kjer naj bi dom bil: ob vaškem igrišču sredi vasi naj bi zgradili novi dom, ali obnova opuščenega gasilnega doma pri vaški luži.

Graditev novega doma bi terjala dolgotrajen postopek pridobivanja dokumentacije in s tem velik strošek, obnova opuščenega gasilnega doma pa je bila vsaj petkrat cenejša in sprejemljiva glede na denarne možnosti. Občinski svetniki so v proračunu v letu 2013 zagotovili denar, ki je omogočil krajevni skupnosti, da je lahko izvedla to zahtevno investicijo in sanje krajanov Starega Loga in Smuke so postale resničnost. Vaški dom je bil zgrajen že v novembru leta 2013 in vaščani Starega Loga so si bili enotni, da je potrebno ta dogodek zabeležiti še posebej v seznam zgodovinskih dogodkov vasi.

In kaj naj bi bilo to drugega, kot uradna otvoritev vaškega doma Stari Log – tako so ga vaščani poimenovali.

To se je zgodilo v petek, 26. maja 2014 popoldne. Zato, ker so bili ob taki uri lahko prisotni tudi tisti, katerim to dovoljuje služba ali druge obveznosti. Himna je prekinila pogovore prisotnih in dala znak pričetka slovesnosti. Potem kratki govori govornikov s kratko predstavitvijo truda in dela za dosego tega cilja – pridobitev vaškega doma. Male prijetne zgradbe, katera na pročelju nosi poslikavo gasilca kot ponosen spomin na stare čase.

Potem zahvala vaščanke ga. Staniša za vse kar se je dogajalo v preteklem letu in letos, da smo ta dan lahko bili skupaj in slavili ob nas stoječi novi vaški dom.

In čisto zadnje, preden so se odprla vrata doma, pa je bilo potrebno prerezati trak. To sta storila predsednik krajevne skupnosti Stara Cerkev, g Anton Fabjan in predsednik državnega zbora g. Janko Veber.

Na dolgoletno uporabo doma in prijateljstva  pa so vaščani nazdravili in ob dvignjenih kozarcih  potrdili svoje zadovoljstvo. Polne obložene mize dobrot so želele, da bi slavili ta dogodek še pozno v noč.

Za ta prijeten dogodek in slavje gre vsa zahvala vaščankam in vaščanom Starega Loga, kateri so pripravili vse potrebno za slavje. Gospodinje, katerih pa ni tako veliko, so morale trdo delati, da so mize napolnile z dobrotami domače peke, medtem ko so možje uredili prostor in okolico za praznovanje.

Da ne bo predolgega okrevanja po praznovanju, pa so že na planu novi načrti za razvoj vasi in prvi med njimi je seveda ureditev okolice doma in vaškega središča.

Predsednik pa že načrtuje izpeljavo novih investicij, saj mu je napredek naselij v njegovi krajevni skupnosti še kako pomemben.

Zapisal predsednik KS

Anton Fabjan

Komentarji