Velik uspeh MINI odbojkarjev MOK Kočevje

0

Velik uspeh MINI odbojkarjev MOK Kočevje

V soboto, 01.04.2017, smo gostili turnir mini odbojke in sicer v telovadnici OŠ Zbora odposlancev. Na turnirju so nastopile ekipe ŠD Brezovica mini, OK Ljutomer in OK Fužinar Sij Metal Ravne. V primeru osvojitve 1. ali 2. mesta, bi se konec aprila borili za nastop na zaključnem turnirju, kar nam je na koncu tudi uspelo.

Prvo tekmo smo igrali proti ekipi Fužinarja in zmagali z rezultatom 3:0. Končno je naša prva postava Rok, Nejc in Jan pokazala igro, ki jo kažejo na treningih in prvi niz gladko zmagala z rezultatom 25:14. Fantje so prikazali odlično odbojkarsko znanje – dober sprejem, malo slabše podajanje, vendar so bili kljub temu zelo učinkoviti v napadu. Ko k temu dodamo še zvite servise, je bila zmaga neizbežna. Zopet nas je vse pozitivno presenetila druga postava Matevž, Ian in Anej, ki trenira šele prvo sezono. Odlični servisi in solidna igra v polju sta nam prinesli zmago 25:19. V tretjem nizu je v igro, pri našem visokem vodstvu vstopil še Dino, kar ni zmedlo naših fantov, ki so brez težav zmagali 25:8 in zabeležili prvo zmago na turnirju. Drugo tekmo smo odigrali proti ekipi Ljutomera in tudi tokrat zmagali 3:0. Rok, Nejc in Jan so še vedno kazali odlično igro. Dober sprejem in nezaustavljivi napadi Roka in Jana so nam prinesli visoko prednost. Ko pa je na servis prišel Nejc, se je prednost začela še višati, saj je dosegel kar nekaj asov. Prvi niz smo zmagali 25:8. Tudi druga postava ni želela zaostajati za svojimi predhodniki in gladko osvojila niz 25:15. Tudi tokrat so naredili zelo malo napak pri servisu in sprejemu servisa, kar je bilo zadosti za zmago. V tretjem nizu smo zopet gledali suvereno predstavo Roka, Jana in Nejca, katerega je v končnici niza zamenjal Dino, na mesto Roka pa je vstopil Matevž, kar pa niti za trenutek ni ogrozilo naše visoke zmage 25:10. Tako smo bili že po dveh tekmah uvrščeni na polfinalni turnir, zato je tekma z Brezovico odločala le o zmagovalcu turnirja. Gostujoči trener je premešal prvo postavo, tako da naši prvo-kategorniki niso imeli težkega dela. Zmaga 25:11 je bila popolnoma zaslužena. Anej, Matevž in Ian so se v začetku niza dobro upirali močnejšim fantom iz Brezovice, proti koncu niza pa je vseeno prišla do izraza večja kakovost in izkušenost Brezovčanov, tako da smo niz izgubili 25:13. O zmagovalcu turnirja je tako odločal tretji niz, katerega so bolje začeli naši odbojkarji. Nekaj zelo močnih udarcev Roka in odlični servisi Nejca so nas pripeljali do vodstva 16:13, vendar se Brezovčani niso predali. S požrtvovalno igro v polju in lepimi podajami so svojim visokim fantom omogočili lahke napade ter doseganje točk. Ko je že kazalo, da bomo niz izgubili, so se fantje še zadnjič zbrali in zmagali niz 25:23. Tako smo zmagali turnir v Kočevju in se uvrstili med 8 najboljših ekip v Sloveniji, z možnostjo uvrstitve na final four. Že dosedanji uspeh je največji v zgodovini kluba, vendar smo prepričani, da še nismo rekli zadnje besede. Polfinalni turnir bo potekal konec aprila, tako da imamo še nekaj časa, da popravimo napake in še izboljšamo našo igro. N turnirju so nastopili in dosegli naslednje točke/napake: Rok Drobnič (43/12), Nejc Levstik (22/4), Jan Rifelj (15/6), Matevž Curl (15/1), Anej Jarni (13/5), Ian Rus (3/1) in Dino Jusić (1/2).3

V soboto popoldne pa smo zadnjo domačo tekmo odigrali tudi člani MOK Kočevje in še 17-ič zmagali. Zadnjeuvrščena ekipa VC Portoroža ni bila dostojen tekmec našim fantom, ki so se odlično odzvali na poraz v prejšnjem kolu. Možnost za igro so dobili vsi igralci, ki so jo po pravilu zelo dobro izkoristili. Naslednjo soboto odhajamo na zadnjo tekmo sezone 2016/17, na Brezovico. Zmaga na gostovanju nam prinaša prvo mesto na lestvici in uvrstitev v II.DOL.

Upajmo na še 18-to zmago v sezoni!

Aleš Drobnič-MOK KOČEVJE

Komentarji