Veliki met Janka Vebra – podjetje Slovenski državni gozdovi bo imelo sedež v Kočevju

0

Po vseh težavah in trenutkih negotovosti je zdaj jasno, da bo imelo novo podjetje Slovenski državni gozdovi d.o.o., sedež v Kočevju, v stavbi Ljubljanske banke, ki ima že nekaj časa prostih okoli 1500 m2 pisarniških prostorov.

 

S tem se uresničuje aktivno delo Janka Vebra in sicer na več področjih. V prvo je s svojo stranko vztrajal, da se Snežnik priključi novoustanovljenemu podjetju kot stvarni vložek, nato je z ministrom Židanom uspel nastaviti začasnega direktorja družbe Julijana Rupnika in pred desetimi dnevi jim je uspelo sedež družbe prenesti iz Ljubljane v Kočevje. Naj samo omenimo, da je v aktu o ustanovitvi družbe še 03. marca pisalo, da bo sedež v Ljubljani.

Julijan Rupnik, do zdaj direktor Snežnika, bo imel zelo zahtevno nalogo vzpostaviti popolnoma novo mrežo delovanja podjetja s slovenskimi gozdovi, ki zagotovo spada med zahtevnejše naloge. Redkobesedni strokovnjak na svojem področju je podjetje Snežnik popeljal iz rdečih številk v zavidanja vredne dobičke, ki je na kočevskem tudi prevzelo vodilno vlogo v svoji panogi. Tako sposobnih managerjev je zagotovo malo in glede na njegove rezultate menimo, da je prava odločitev vlade oz. ministra Židana z ekipo, ki ga je predlagala.

Na začetku bo družba prezaposlila nekaj ljudi iz Sklada kmetijskih zemljišč na novoustanovljeno podjetje ter po vsej verjetnosti tudi dodatno zaposlovala. Po predvidevanjih naj bi v Kočevju delalo okoli 50 ljudi.

 

Komentarji