Vendarle javno opravičilo za dogodek,ki ga ni bilo, a je razburjal

0
Foto: Ribnica24.eu

Uredništvo Nove 24 TV je štiri dni po objavi zlonamerne in lažne novice na svoji spletni strani o »posilstvu« na Osnovni šoli dr. Franceta Prešerna v Ribnici vendarle spoznalo svojo zmoto in neetično ravnanje. Zato se je še posebej javno opravičilo ravnateljici Andreji Modic, šoli, vodstvu šole, staršem in učencem ter vsem, ki so bili kakor koli prizadeti ob objavi neresničnih navedb v člankuStarši otrok prestrašeni: Na stranišču Osnovne šole Ribnica romski učenec posilil mlajšega dečka”.

V opravičilu so razgrnili, kako je »potekala priprava in objava obravnavanega članka.« Na elektronski naslov so prek anonimnega elektronskega sporočila prejeli obvestilo o domnevnem dogajanju (ki je bilo neresnično). Nanj sta se obrnila domnevna starša, ki naj bi na tej šoli imela otroka in povedala, da naj bi se na šoli zgodila huda zloraba. Za učenca, ki naj bi posilil drugega, so celo navedli ime, ki pa ga niso izpostavili. Vprašanja so takoj poslali policiji, kjer so jim odgovorili, da bodo zadevo preverili, zato je še bolj pritegnila njihovo pozornost. »Ravnali smo v dobri veri, da opozarjamo na nasilje na šolah, ki je vse bolj razširjen pojav. Storili pa smo napako, ker smo članek objavili, preden smo vsa dejstva temeljito preverili. Članek smo po preverjanju informacij nemudoma umaknili,« so še zapisali v opravičilu.

»Tudi če je bila demantirana novica, kar smo seveda tudi pričakovali, nam je storjena velika, lahko bi rekla, moralna škoda. Ne le meni in vodstvu šole, ampak tudi učencem in staršem. Navsezadnje tudi kraju. Le komu je tega bilo treba,«se sprašuje Andreja Modic. In res! Celo preko hrbta otroka!

(mgć)

Komentarji