Vocabella pripravila prav posebno zimsko pravljico

0

V četrtek, 27. Decembra so dekleta iz Vokalne skupine Vocabella vsem svojim poslušalcem pripravile prav posebno praznično darilo – koncert, ki so ga poimenovale Vocabellina zimska pravljica.

V četrtek, 27. Decembra so dekleta iz Vokalne skupine Vocabella vsem svojim poslušalcem pripravile prav posebno praznično darilo – koncert, ki so ga poimenovale Vocabellina zimska pravljica. Dogodek je bil še bolj poseben, saj si ga je občinstvo lahko ogledalo v neposrednem prenosu na lokalni spletni televiziji Tv Kočevje.si.

Točno ob 20h so se vklopile luči, kamere in zvok, ki so nas popeljali v Vocabellino dnevno sobo, ki so si jo dekleta uredila kar v dvorani Glasbene šole Kočevje. Smrečica, svečke, star šivalni stroj in pohištvo – vse to je pripomoglo k prazničnem vzdušju, ki je napovedovalo koncert v božičnem duhu. Med pesmimi, kjer so se mešale gospel in božične skladbe, so dogajanje popestrili Gal Pohar, Vid Pohar, Tita Brus in Kaja Križ, nadobudni otroci, ki so vsem gledalcem s svojimi pravljicami narisali nasmeh na obraze. Skladbam so praznično podobo s svojimi inštrumenti dodali tudi Dejan Štuhec na klavirju, Igor Oražem na kontrabasu in Miha Gorše na tolkalih. 12 pesmi, ki so se jih dekleta iz skupine Vocabella naučile prav za to priložnost, je pričaralo prijetno uro dobre glasbe in prazničnega vzdušja, ki smo ga lahko doživeli kar iz svojih domačih naslonjačev. Zahvala gre Glasbeni šoli Kočevje, Občini Kočevje, Tv Kočevje.si, Primožu Velikonji, Mestni kavarni, Lesnini Kočevje, JYSK Kočevje, Alešu Škaperju  in vsem ostalim, ki so pripomogli, da je bila Vocabellina zimska pravljica res pravljična.

Komentarji