VOKALNA SKUPINA CANTATE DOMINO V BARCELONI TRIKRAT SREBRNA

0

Vokalna skupina Cantate Domino se je od 22. do 26. oktobra 2014 udeležila mednarodnega zborovskega tekmovanja CANTA AL MAR.

Vokalna skupina Cantate Domino se je od 22. do 26. oktobra 2014 udeležila mednarodnega zborovskega tekmovanja CANTA AL MAR, ki je potekalo v Barceloni in obmorskem mestu Calella v Španiji. Sodelovalo je 62 zborov iz 28 držav z okoli 2000 pevci iz vseh celin, razen Avstralije. Skupina je nastopila v treh tekmovalnih kategorijah: folklorni, sakralni in kategoriji mešanih pevskih zborov. Oblečeni v narodno nošo iz Starega trga ob Kolpi so v FOLKLORNI KATEGORIJI prejeli SREBRNO PRIZNANJE 8. stopnje. Tekmovanje je bilo v Mozartovi dvorani v mestu Calella. V isti dvorani je potekalo tudi drugo tekmovanje v KATEGORIJI MEŠANIH PEVSKIH ZBOROV B1, kjer so se pevci ponovno veselili SREBRNEGA PRIZNANJA 6. stopnje. Popoldan so tekmovali še v KATEGORIJI SAKRALNE GLASBE v cerkvi Santa Maria del Pi v Barceloni in še tretjič osvojili SREBRNO PRIZNANJE, tokrat 7. stopnje.

Tekmovanja so se udeležili res izvrstni zbori, v katerih je bilo 25 do 50 pevcev. Malih pevskih skupin skorajda ni bilo, med mešanimi zbori so bili najmanjša sestava, ki se mora za dobro oceno še dodatno izkazati, saj se sliši vsak glas posebej.

Kljub temu, da je bilo za pevce naporno trikrat zbrati moči, so vseh deset tekmovalnih pesmi kot ljubiteljski pevci zelo dobro odpeli in Kočevje ter Slovenijo lepo predstavili drugim narodom. Dvakrat so nastopili tudi na prijateljskih koncertih na prostem in navdušili poslušalce. Priznanj se iskreno veselijo, saj so potrdilo njihovega dolgoletnega in vztrajnega dela pod vodstvom zborovodje Franca Štefaniča. S trojnim srebrom so na najlepši način obeležili 25-letnico neprekinjenega delovanja Vokalne skupine Cantate Domino, ki jo bodo doma proslavili še z jubilejnim letnim koncertom s številnimi gosti, ki bo v soboto, 8. novembra 2014, ob 19. uri v  Šeškovem domu. Lepo vabljeni!

Komentarji