Začetek Grajskih večerov v Ribnici s stoječimi ovacijami Aljažu Veselu in gostjam

0

Za obzidjem ribniškega gradu sta v petek, v okviru že desetih jubilejnih Grajskih večerov, donela ubrana glasova v Zürichu rojene italijanske sopranistke Gabrielle Colluto in tenorista Aljaža Vesela iz Sodražice, ki ju je na klavirju spremljala Primorka Meta Fajdiga. V poldrugi uri trajajočem koncertu, je navdiha polna trojica v vsej razkošnosti pričarala žlahtnost operne umetnosti, tudi s svetovnimi uspešnicami, ki so še posebej navdušile. Zato ne čudi, da je številna publika vsako točko nagradila z dolgimi aplavzi, zaključek koncerta pa s stoječimi ovacijami. »Umetniki si želimo ravno to, da nas publika sprejeme in nese. Ribničani in obiskovalci, hvala, » je žarel Aljaž.

Lani je Sodražan prepeval ob 200-letnici sodraške osnovne šole, z nastopom je oktobra počastil občinski praznik v Sodražici, maja letos pa z gosti navdušil v župnijski cerkvi svetega Štefana v Ribnici. Razkril nam je prizadevanja, da bi ga lahko morda že prihodnje leto znova pozdravili v deželi suhe robe. »Pred kratkim sem izvedel, da imam bratranca, prav tako umetnika (dirigenta), ki je rojen v Zagrebu, živi pa na Dunaju. Bi bilo prav, da prihodnje poletne večere odpreta dva Vesela,« je Aljaž dal pobudo. Zakaj pa ne!

Grajski dogodki bodo v juliju in avgustu potekali vsak petek ob 20. uri, z vrhuncem, ob koncu Ribniških dnevov, ki jim bo kraljeval letos že 43. Ribniški semenj.

(mgć)